SIMON LYNGE & THA MARTIAL HEARTS

SIMON LYNGE & THA MARTIAL HEARTS
Tobakken, Lillesal
D. 14.02.2019 Kl. 20:00

SIMON LYNGE & THE MARTIAL HEARTS


Simon Lynge har begejstret anmeldere og lyttere internationalt med sine sange, der også har fundet vej til Hollywoods TV- og filmproduktioner. Han har været på turné med Emmylou Harris og Morcheeba, og har udgivet tre albums som alle har fået en flot modtagelse. Senest "The Map Of Your Life" som strøg direkte til tops på iTunes album chart i Danmark, mens singlerne "Drum Beat" og "Hallelujah" blev massivt spillet i radioen henover sommeren 2016. I vinteren 2018 isolerede han sig sammen med sin mangeårige gode ven og samarbejdspartner Richard Lobb i et lille hus i Wales tilhørende en cirkus klovn. Her indspillede de grundsporene til det nye album Deep Snow. Dernæst samlede Simon hele bandet i Narcissus Studios i London, hvor albummet blev produceret færdigt. 20. april 2018 udkom første single "Paper Thin" i de nordiske lande, og Simon spillede i maj måned på SPOT Festivalen, hvor Nick Tarbitt fra engelske Integrity Records fik øjnene op for musikken. Albummet var planlagt til udgivelse i september, men blev udsat, da Simon var ude for en slem ulykke sidst i juni, hvor han beskadigede tre fingre med en køkkenkniv. En lang operation og intens genoptræning i de seneste måneder har givet ham det meste af førligheden tilbage igen i fingrene. En ny single "Age of Distraction" blev sendt ud 7. september til flotte omtaler, og blev added på en lang række Spotify playlister. 23. november udkommer albummet Deep Snow i hele verden.


Det er ikke helt ved siden af, når engelske The Sunday Times beskriver Simon Lynges musik som “A breath of his fresh island air.” Den dansk/grønlandske sanger og guitarist, der blandt andet er draget mod sangskrivningen, fordi han ikke kan lide at skrive dagbog, har virkelig sig selv på spil i sin sangskrivning. Og det er noget, der taler lige ind i hjertekulen hos lyttere fra hele verden.


Debutalbummet “The Future” blev udgivet i England i 2010 og fik slået et fint hul internationalt med bla. en 1. plads på Amazons album chart i England og en masse turnévirksomhed i både Europa og USA. Opfølgeren “The Absence of Fear” blev crowdfunded blandt alle hans fans og indspillet i Hollywood i 2014 med en håndfuld legendariske studiemusikere. Blandt andet lykkedes det at få Steve Cropper (som sammen med Otis Redding i 1967 skrev “(Sittin´On) The Dock of the Bay”), til at spille guitar på Simon Lynges version af nummeret.


I 2016 udkom så Simon Lynges tredje album, The Map Of Your Life. Denne gang ønskede Lynge at gå en lidt mere elektronisk vej rent musikalsk, så pladen blev skabt sammen med den dansk/amerikanske producer, Noah Rosanes og den engelske musiker og sangskriver, Richard Lobb, som også er Simon Lynges mangeårige samarbejdspartner både live og som co-writer. Albummet blev indspillet delvist i Simons hjemby Port Townsend i delstaten Washington på den amerikanske vestkyst og delvist i København.

To sange fra pladen “Drum Beat” og “Hallelujah” fik masser af airplay i Danmark i sommeren 2016.