x
Fribytterdrømme + Support: Redwolves

Fribytterdrømme + Support: Redwolves
Tapperiet
D. 29.11.2019 Kl. 21:00

Fribytterdrømmen udgiver deres tredje album ’Skin’ d. 4. oktober 2019.

Et album hvorfra singlerne ’Hallusignaler’ og ’Det Skinnende feat. Lydmor’ allerede har markeret en ny eklektisk tilgang til Fribytterdrømmes musikalske udtryk.

Stilen er stadig psykedelisk, om end årtiet har ændret sig fra 70’erne til 90’erne, hvor især Manchesters klubscene deromkring har været inspirationskilde. Fribyttterdrømme er gået fra det svajende og rockende til det mere dansende og ekstatiske.

Teksterne er mere ømme og følsomme end tidligere. Populært sagt nok mere personlige frem for lyriske krumspring i litterære retninger. "At ga? mod solopgangen" har været et gennemgående billede hos forsanger Lau I. V. Pedersen, i forbindelse med hans tekstarbejde. Ekstasen er et gennemgående lyrisk tema pa? pladen.

’Skin. Er for os både blød og hård. En ordre til lytteren om noget positivt, måske i en selv og kan i vores forståelse af ordet parafraseres med det engelske udtryk „Shine on“.’ – Lau I.V. Pedersen
Der gøres op med den genre-definerede musik, der arbejdes ikke længere i kasser, men i udtryk. Gruppens interesser er mangfoldige, sprudlende og i konstant udvikling, hvilket er en tilgang til musik, kunst og lyrik som de håber at kunne bibeholde i mange år frem.

”I sidste ende er det dog blot vores bud pa? hvordan ekstatisk dansksproget musik skal lyde i 2019/2020.” – Lau I.V. Pedersen
En vigtig faktor for ’Skin’ har været at skubbe til de musikalske rammer, som Fribytterdrømme har opereret inden for; hvorfor man som lytter og fan ikke skal kunne vide sig sikker på, hvad man får næste gang. Tilgangen herfra kommer af, at Fribytterdrømme ikke vil se sig fastlåst til nogen bestemt lyd eller genre, men forblive i evig udvikling.

’Vi er en gruppe der arbejder hårdt og koncentreret med vores kunst og de retninger som den bringer os. Intet er udelukket. Intet er forbudt så? længe det tjener den gode sang, med den gode tekst.’ - Lau I.V. Pedersen

I forlængelse af udgivelsen af ’Skin’, tager Fribytterdrømme på en omfattende Danmarks turné, hvor de besøger alt fra Aabenraa til Rønne. Touren starter d. 31. oktober og fortsætter indtil d. 30. november, hvor gruppen besøger 16 forskellige byer. Fredag d. 29. november gæster Fribytterdrømme Tapperiet i forbindelse med touren.

Support: REDWOLVES
Redwolves er et heavy psych-rock band, der opstod i en fælles forkærlighed for klassisk 70’er-rock og nyere skandinavisk rock.

I 2019 udgav bandet sit første fuld-længde album ”Future Becomes Past”, der præsenterer rå, moderne og eksperimenterende sangskrivning med rødderne solidt plantet i rockens guldalder. Tekstuniverset er fantasifuldt og stærkt personligt: Undervejs i arbejdet med albummet blev forsanger Rasmus Cundell offer for et voldeligt overfald, der kom til at sætte sit præg på teksterne, der derfor ofte er alvorlige og dystre, men med en samtidigt stædig insisteren på at overvinde mørket.

Ståpladser
Dørene åbner kl. 20:00
Læs mere om koncerten på: www.tapperiet.nu