x

Camané & Mário Laginha (PT)
Kulturhuset Viften
D. 06.07.2019 Kl. 20:00

FADOSTJERNE MØDER BERØMT JAZZPIANIST UNDER COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL 2019!Oplev for første gang i Danmark portugals verdensberømte fadosanger Camané og den fantastiske jazzpianist Mário Laginha i Viften.

Den 6. juli har Viften fornøjelsen af, at kunne præsentere Camané og Mario Laginha – to af Portugals største jazzstjerner. De to kunstnere er gået sammen om et nyt musikalsk projekt; Aqui-Está-se Sossegade” (Her er vi stille), som I helt unikt kan opleve under dette års jazzfestival. Camané og Mario Laginha er nogle af de bedste inden for deres felt, og deres store popularitet rækker derfor også udover de portugisiske grænser. Vi kan derfor roligt konstatere, at der er tale om musikere med stor international klasse.

Historien om Camané starter, da han som helt ung fandt sine forældres fado-albumkollektion – en opdagelse, der skulle vise sig at være altafgørende. For lige siden har han været tryllebundet af den melodiske fado-tradition, og udviklet sig til en af Portugals bedste og mest populære fado-sangere. Han har været nomineret- og vundet et utal af priser for hans uundgåelige talent, blandt andet Amália Rodrigues prisen for bedste mandlige sanger i 2009 og senest Manuel Simões prisen for bedste fado-album.
Mario Laginha startede derimod sin karriere inden for den klassiske musiktradition, men dedikerede sig hurtigt sit musikalske talent til jazzens stemningsfulde univers. Han er en kunstner, der i den grad kan sit håndværk, hvilket har resulteret i en storslående karriere, hvor han har fået skabt sin egen personlige stil som pianist og komponist. Det er derfor heller ingen overraskelse, at han har arbejdet sammen med nogle af Portugals største stjerner, som Maria João, Carlos Bica, Miguel Amaral, og ikke mindst Camané.

Camané og Mario Laginha har stået på scenen sammen før, men er nu klar til, at dele den igen med projektet; ” ”Aqui Está-se Sossegado” – et projekt, der er særligt komponeret til, at fremhæve den fremragende og magiske konstellation mellem klaver (Laginha) og stemme (Camané). Koncerten tager udgangspunkt i flere af fado-genrens traditionelle temaer, repertoire fra Camané, samt nye og stadig ikke udgivet kompositioner af Mario Laginha.

”Vi er i Viften glade for, at kunne præsentere disse to portugisiske verdensstjerner, der følger efter en lang historik med anden verdensmusik i Viften fra bl.a. Salif Keita, Natasha Atlas, Concha Buika, Oumou Sangaré, og Rocqawali. Med Camané og Mario Laginha er der lagt op til en musikalsk oplevelse, hvor publikum kan lade sig henføre til Portugals hyggelige og intime fado og jazzcafeér, og nyde den poesi og det høje musikalske niveau rummet fyldes med til denne unikke koncertopførelse”.
Udtaler Lau Wulfsberg leder af Kulturhuset Viften.

Vi glæder os til at kunne præsentere en af fadoens absolut største navne, når Camané optræder med sin sublime vokal flankeret af Mário Laginha i Viften fredag den 6. juli – for første gang i Danmark!

Numm. pladser.