x
Ibens

Ibens
MantziusLive
D. 08.11.2019 Kl. 20:00

ibens har siden deres legendariske, selvbetitlede debutalbum fra 1997 – og med hits som ”Jeg savner min blå cykel” og ”Ølstykke i november” – stået som et fænomen i dansk musikhistorie, der ikke minder om ret meget andet i dansk rock. Overraskende for ikke mindst bandet selv er det nu tilbage i originalbesætning med et nyt album, ”carstenshenrikskristians”, der udkom i februar 2019.

Sangene tematiserer længslen efter balance, drømmen om forløsning og savnet af det tabte, men også glæden ved skønheden – alt sammen leveret med et humoristisk tvist, som Carsten Lykke er helt unik leverandør af, uden sidestykke i dansk musik.

Egentlig var ibens for længst stoppet efter EP-udgivelsen ”halvelektronisk” fra 2012, men en jubilæumskoncert for debutalbummet i februar 2017 på Posten i Odense ændrede på det. Til koncerten dukkede 500 engagerede og begejstrede publikummer op og hyldede bandet i en grad, at det føltes som en stor forløsning. Efterfølgende begyndte ibens så småt at mødes jævnligt og indspille nye idéer til numre, og ud fra en stor bruttopulje begyndte ”carstenshenrikskristians” at tage form.

Konceptet på albummet består i at spille som rocktrio og ud fra den besætning skabe numrene. Af samme årsag er numrene fra det nye album velegnede til at blive spillet i den triobesætning, som ibens nu rykker ud med. Til koncerterne vil der også blive spillet en lang række sange fra debutalbummet, og der er garanti for fællessang blandt publikum.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Stående koncert.


Læs mere.