x

Jødisk Kulturfestival 2019 -YIDDISH GLORY & Ekstra Koncert Med Loyko
Det Jødiske Hus
D. 11.06.2019 Kl. 19:45

Jødisk Kulturfestival 2. – 12. juni 2019

YIDDISH GLORY og ekstra koncert med Loyko

Albummet med Yiddish Glory blev nomineret til grammy i 2019.
Dette usædvanlige og rørende program af sange var skrevet af Holocaust-ofre og overlevende fra Sovjetunionen og har været tiljublet i hele verden. Mange af sangene er vidnesbyrd om nazisternes grusomhed fx ved Babi Jar i Ukraine, og andre beskriver modstand og hævn. Nogle handler om kærlighed, håb og måske også humor i en umenneskelig tid. Sangene blev samlet under krigen af sovjetiske jødiske musikologer som fx Moisei Beregovsky, men de fleste af dem betalte med deres liv for det under Stalins antijødiske udrensninger.
Sangskatten blev genopdaget af professor Anna Shternshis som har genoplivet sangene med den karismatiske sanger Psoy Korolenko og har udgivet musikken i 2018. Albummet blev verdenssucces. Efter koncerten byder den canadiske ambassade på canadisk whisky. Bandet bliver akkompagneret af det russiske band Loyko Trio, der laver sjælefuld gypsy musik.

LOYKO TRIO (ca kl 21.15)
Efter koncerten med Yiddish Glory spiller det russiske band Loyko Trio et ekstra sæt. Trioen spiller sjælefuld romamusik. Bandet blev dannet i 1990 og består af violinist Sergei Erdenko, violinist Artur Gorbenko og guitarist Michael Savichev. Bandet har spillet mange koncerter i hele verden på nogle af de største og mest prestigefyldte scener. Gruppen er blevet omtalt som to Paganinier og en Segovia. Der er mestre i russisk romamusik og andre musik genre fra Østeuropa. Efter koncerten byder den canadiske ambassade på et glas whisky.

Normalpris: 150 kr

Unummererede siddepladser.

Se programmet på www.jkfestival.dk