x
GÅTE + Support: ÆTTIR

GÅTE + Support: ÆTTIR
Train
D. 11.10.2019 Kl. 21:00

GÅTE blev startet af søskendeparret Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. Deres unikke kombination af traditionel norsk folkemusik og eksplosiv rock løftede dem fra øvekælderen til de største scener i Skandinavien.

Mellem 2001 og 2006 havde de stor succes med spektakulære live shows, to studioalbum, to EP'er og et live album. De solgte mere end 100.000 albums, gik direkte in på toppen af “VG-listen” og vandt “spellemannsprisen” for “beste nykommer” i 2002 i Norge.

I 2017 vendte det kritikerroste band så tilbage efter 12 års pause. GÅTE består nu af Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og Magnus Børmark fra den oprindelige besætning samt de to nye bandmedlemmer Jon Even Schärer og Mats Paulsen på trommer og bas.

Søskendeparrets interesse for traditionel norsk folkemusik har altid været hjørnestenen i GÅTEs musikalske univers, og bandet fortsætter med at skabe musik baseret på traditionelt norsk materiale. Samtidig har der været et behov og et ønske om at lave og komponere ny musik helt fra bunden, så de kan udforske deres lyd og musikalske visioner på nye måder. Det nye materiale er skrevet i samarbejde med Knut Buen. Knut Buen er en legendarisk norsk violinist, komponist og folkemusiker.

I forbindelse med GÅTEs gendannelse udgav bandet EPen “Attersyn” i november 2017. To af sangene er baseret på to norske middelalderlige ballader og to nye numre. I november 2018 udgav GÅTE så endelig et helt nyt studiealbum: "Svevn". Begge udgivelser repræsenterer det gendannede GÅTEs bemærkelsesværdige lydbillede.

Supporten Ættir er det nyeste skud på stammen på den danske scene. Bandet spiller melodisk doommetal med elementer af nordisk folk og en efterklang af en fjern fortids urtåger.
Bandet udspringer fra sangerinden Nanna Barslev og guitaristen Lasse Olufson, begge kendt fra den danske folkmetalgruppe Huldre.
Med Nannas smukke nordiske stemme og Lasses særegne guitarriffs skaber Ættir melodiske, storladne og tunge harmonier der dragende fører lytteren gennem dystre tågedale og åbne vidder. På trommer har Ættir ikke mindre end Henrik Glass fra legendariske Saturnus. På cello den dygtige Veronika Kroel Voetmann og den erfarne Tor Petterson på bas. Ættir har mange betydninger og henviser bl.a til slægter, årstiderne og solens gang på himlen.

youtu.be/nZkJ9B8o3lw
Facebook.com/%C3%86ttir-331565327331945/

Dørene åbner en time før.

Handicapbillet købes hos Ticketmaster på tlf.nr. 7015 6565.
Handicapbillet er inkl. 1 ledsager.
Gyldigt ledsagerkort skal fremvises i døren.
OBS: Begrænset antal.

Se mere på www.train.dk