x
Erik Grip

Erik Grip
Silkeborg Viseverseklub
D. 08.11.2019 Kl. 20:00

Erik Grip – f. 2. juli 1947 i Nykøbing Falster. Sanger og Komponist. Aktiv siden 1963. Stadig turnerende med primært egne sange, tolkninger af danske viser og digte samt morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk.

Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm. Sangeren Erik Grip er absolut indbegrebet af danskhed og Erik har endda norske aner med efternavn efter den norske ø i Nordatlanten GRIP. Formidling af historier og sange med indhold er et hædersmærke. Erik Grips store forbillede var Pete Seeger, naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival, da den kom til Danmark i 60´erne, hvor Erik Grip begyndte at optræde. Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip var at høre hvert år fra stedet åbnede i 1966. Dengang blev der rusket godt op i et ikke sart publikum. Den tråd har Grip taget op.
Erik Grip stiftede folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh. 1974, der i mange år præsenterede tidens væsentligste folkemusik og visesang. Dansk som udenlandsk. Fra Bert Jansch til Cæsar. Fra Folk-blues til folkelige sange og anekdoter. Erik Grip indspillede i øvrigt med de her nævnte.
Erik Grip regnes for dansk visesangs Grand Old Man – og har i de senere år haft stor tilgang til sine koncerter, der bestemt henvender sig til det lyttende publikum. Men det er ikke kedeligt. ”Troværdig Troubadour” var overskriften i Berlingske og BT ved deres portræt af Erik Grip.
Erik Grip var at høre på Skagen Festivalen i forbindelse med sin 70 års fødselsdag i 2017 og det med kæmpe succes. Der var stående ovationer og der blev sunget fødselsdagssang af de mere end 1.000 tilhørere. En værdig opvarmning for Steffen Brandt der fulgte efter. Erik Grip optrådte første gang i Skagen i 1976 og så en del år frem, så det var et glædeligt gensyn. Steffen Brandt sagde i øvrigt ved den lejlighed at der måtte være en 10 års fejl i Eriks dåbsattest. Men den er nu rigtig nok.

Erik Grip er netop blevet tildelt Poeten Poul Sørensen og hustrus hæderslegat. En stor ære kun få sangere har fået. Legatstyrelsen udtrykte at hæderslegatet blev givet for Erik Grips store virke for Dansk Visesang.

Dørene åbnes kl. 19.00
Unummererede siddepladser.
læs mere: her