x

Dansk Rigsspillemand Og Estisk Harmonikavirtuos
Engelsholm Slot
D. 22.11.2019 Kl. 19:30

Dansk rigsspillemand og estisk harmonikavirtuos
Mette Kathrine & Tuulikki Bartosik

Mette Kathrine og Tuulikki har aldrig mødtes før. Jo på Facebook - og så har de rejst i hælene på hinanden på en Japansturné. Men nu sker mødet for første gang på denne danmarksturne i november.
Der er så mange ligheder og alligevel så mange forskelle. Begge kvinder lever fuld tid af at spille harmonika. Mette Kathrine spiller folkemusik. Traditionelle melodier, men også melodier hun selv har skrevet, men som stadig lyder melodiske og velkendte. Tuulikki spiller egne kompositioner, hvor man er hensat til en rolig indre tilstand. I en anmeldelse blev der skrevet, at hendes instrument var som et smukt væsen i sig selv, og at man kom til at ånde sammen med det. Mette Kathrine er god til at fortælle muntre og nærværende historier og anekdoter mellem numrene, men man bliver heller ikke snydt for Tuulikkis fortællinger, for hun taler mange sprog og bl.a. finlandsvensk, som er ret nemt at forstå for os danskere. De 2 kvinder vil selvfølgelig også spille nogle numre sammen.

Mette Kathrine er uddannet folkemusiker på Det fynske Musikkonservatorium i 2007. I 2017 blev hun udnævnt rigsspillemand. Dem er der 22 af i Danmark. Foruden solo både at spille og holde foredrag, spiller hun flittigt med sine to bands: Zenobia og Jensen & Bugge.
Hun har fået 2 Danish Music Awards og er blevet nomineret til en YAMaward (verdens bedste børnekoncert) og har rejst verden rundt med den danske folkemusik.

Tuulikki Bartosik er oprindelig uddannet klassisk accordionist, hvilket giver hende en ubesværet teknik, når hun spiller. Hun har gang i en imponerende international solokarriere, men har også arbejdet på kryds og tværs med internationale musikere både live og på cd-udgivelser. Bl.a. har hendes projekt Accordionesse bragt hende og adskillige andre kvindelige harmonikaspiller til den 3 uger lange Celtic Connections (Skotlands svar på Tønder festivalen)
Tuulikkis seneste album udkommer under hendes besøg i Danmark.


Unummererede siddepladser

Engelsholm.dk