x
Jan Harbeck Quartet - Tribute to Ben Webster

Jan Harbeck Quartet - Tribute to Ben Webster
Kulturhuset Viften
D. 26.01.2020 Kl. 15:00

Tenorsaxofonisten Jan Harbeck og pianisten Henrik Gunde er modtagere af den præstigefulde Ben Webster Pris 2018.
Til denne koncert spiller Jan Harbeck Quartet et program, der hylder Ben Webster og hans musik, der har beriget og inspireret det danske jazzmiljø. Ben Webster boede de sidste 8 år af sit liv i København og er begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro.

Jan Harbeck Quartet udgav i 2019 deres fjerde plade ’The Sound The Rhythm’ på Stunt Records. På denne kan man høre særligt udvalgte og sjældent spillede kompositioner af Ben Webster, og kvartetten vil til koncerten spille musik fra den nye plade sammen med de bedste fra deres tre første, som alle har været blandt de bedst sælgende danske jazzplader i det seneste årti.

’The Sound The Rhythm’ er helt sensationelt for et jazzalbum allerede nu blevet streamet mere end 2 millioner gange på Spotify.

Det var Ben Websters særlige sound og hans sjælfulde spil, der i sin tid inspirerede Jan Harbeck til at spille saxofon, og på den første plade med Jan Harbeck Quartet tilbage fra 2008 ’In the Still of the Night’ indspillede kvartetten bl.a. tangoen ’La Rosita’, som Ben Webster indspillede sammen med Coleman Hawkins.
Jan Harbeck Quartet modtog en Grammy for ‘In the Still of the Night’ som Årets Jazzplade.
Jan Harbeck Quartet spiller moderne akustisk jazz med et varmt, nærværende og personligt udtryk.. Kvartetten spiller en blanding af Harbecks egne kompositioner og udvalgte jazzstandards af den mere sjældne art. Fælles for dem er dog, at den stærke melodi og den til tider melankolske dramatik er i centrum.

Musikken bekender sig til jazzens historie og har samtidig et personligt særpræg, hvor hver af de fire musikere bidrager til helheden. Pianist Henrik Gunde er med sit nærværende og virtuose spil en af de mest efterspurgte danske jazzmusikere, bl.a. som medlem af Danmarks Radios Big Band og en lang række mindre ensembler. Bassist Eske Nørrelykke farver hele bandet med sin unikke minimalistiske spillestil, og Morten Ærø på trommer forener råswing og groove med finesse og underspillethed. Kvartetten formår at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikere.

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!