x

CONAN GRAY
VEGA - Musikkens Hus, Store VEGA
D. 01.01.1970 Kl. 01:00

Koncerten er desværre aflyst!

________________________________
Internetsensationen Conan Gray giver sin første danske koncert

NME kalder ham en essentiel artist at holde øje med i 2020 og beskriver hans musik som ”soundtracket til en high school-film, skudt på en udløbet filmrulle”. Nu kommer amerikanske Conan Gray til Danmark, når han giver koncert i Store VEGA den 28. april.

Trods sine kun 21 år har Conan Gray været en internetpersonlighed i mere end halvdelen af sit liv. Siden ni-årsalderen har han lavet vlogs om kunst og livet i en lille forstad, og med mere end 1,6 millioner subscribers på YouTube og over 250 millioner musik-streams har han cementeret sig som et af Generation Z’s allerstørste talerør.

Det er svært at forestille sig en ni-årig lave videoer og navigere rundt på YouTube, men det var ikke desto mindre præcis, hvad den amerikanske sensation med irske og japanske rødder gjorde, da han første gang satte fod i internetlandskabet. Som 11-årig gav Conan Grays forældre ham for første gang lov til at vise sit ansigt på videoerne, og snart fulgte hundredetusindevis af unge som ham selv med i hans liv og tanker om at være en outsider fra en lille landsby i Texas. Conan Gray inviterede sine følgere med ind i sin fascination af kunst, og gennem akustiske covers blev flere og flere opmærksomme på hans store sangtalent. I 2015 begyndte han at uploade sin første originale musik, og med sange som ”Those Days” og ”Lovesick Boys” fandt han en ny måde at kanalisere sine dybeste følelser og tanker ud til sit hungrende publikum. Stille numre på ukulelen blev til mere elektronisk baseret synthpop, og i 2018 udgav han debut-EP’en Sunset Season, hvis fem popskæringer har tæt på 160.000 millioner streams alene på Spotify.

På EP’en afslører Conan Gray sin ærlighed, og hans popmusik er af flere blevet betegnet som både sørgelig og melankolsk. Den unge kunstner lægger da heller ikke fingre imellem, når han på ”Crush Culture” irritabelt synger ”And no I don't want your sympathy // all this love is suffocating // Just let me be sad and lonely,” eller når han på ”Generation Why” ærligt beskriver ungdommens opgivende rastløshed: ”Cause we are the helpless, selfish, one of a kind // Millennium kids, that all wanna die // Walking in the street with no light inside our eyes”.

De hudløst ærlige betragtninger fik blandt andet Atwood Magazine til at skrive: ”Alt i alt fortjener industrien en EP som Conan Grays Sunset Season,” mens Affinity Magazine skrev: ”Med gamle favoritter og spændende nye sange, fanger Gray essensen af nutidens ungdom, samtidigt med at han forskanser sig selv som en moden og professionel stemme.”¬

Nu kommer den fremadstormende artist til Danmark for allerførste gang, når han gæster Store VEGA den 28. april.


Dørene åbnes 1 time før koncertstart.

Garderobeafgift kr. 25,-
Garderoben skal benyttes.

Se mere på www.vega.dk