x

JUMA
Raschs Pakhuz
D. 08.05.2021 Kl. 20:00

Hvad sker der, når den syriske og nordiske religions- og traditionsmusik mødes?

JUMA er et tværkulturelt musikprojekt, der forener det syriske med nordiske.
Den syriske musiker Bakri Hemmami kom til Danmark i 2015 efter at være flygtet fra Aleppo. Bakri har som mange andre efterladt alt bag sig, men musikken har han haft med sig hele vejen.

Sammen med resten af JUMA har han fortolket og arrangeret på syriske folkemelodier og sufier - arabiske religiøse sange - samt danske viser og salmer. JUMA væver dermed syriske / arabiske folkemelodier og nordiske viser sammen i et smukt kultur- og religionsmøde.

Dette crossover projekt startede i foråret 2017 med det formål at forene den nye tilstrømmende arabiske kultur med den danske. At formidle den nye kultur til et dansk publikum, og skabe en platform for vores nytilkomne medborgere fra de arabiske land, hvor de vil have mulighed for at høre arabisk musik i en ny nordisk fortolkning.

JUMA kommer som en del af deres releaseturné til Bornholm og spiller en mindre intim koncert, hvor man kan komme helt tæt på kernen i bandet, nemlig den arabiske folklore sanger Bakri Hemmami, den nordiske vokalkunstner, Thilde Fjord Madsen og Kontrabassisten Niklas Emborg Gjersøe.

LINE-UP:
Bakri Hemmami: sang, daf, dabuka, trak
Thilde Fjord Madsen: sang, harmonika, elektronik
Niklas Emborg Gjersøe: kontrabas, cello, elektronik

Unr. siddepladser

Dørene åbner kl. 19:00

Læs mere