x

Damon Albarn
K.B. Hallen
D. 09.03.2022 Kl. 20:00

Damon Albarn – The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows
Den 9. marts 2022 gæster Damon Albarn K.B. Hallen i København med sit seneste musikalske projekt ’The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’.

Titlen har han hentet i et digt af John Clare, og værket er inspireret af Islands storslåede natur med gletsjere, vulkaner, termiske kilder og bjerge. Sangskriveren har selv besøgt Island talrige gange gennem tre årtier og har opbygget et helt særligt forhold til landet og dets bjergtagende natur. Derfor vil man også opleve et meget personligt værk, når sanger-sangskriveren Albarn stiller med et ensemble med klassiske instrumenter, elektronik, vokal og klaver

Damon Albarn har dannet tæt parløb med Roskilde Festival siden 1992, hvor han og resten af Blur gav koncert på Hvid Scene med blot et enkelt album i bagagen. Siden har han været på plakaten otte gange – både solo, med Blur og i så forskellige musikalske projekter som Gorillaz, Africa Express og The Orchestra of Syrian Musicians. Tæller man hans gæsteoptræden hos Atomic Bomb! Band i 2014 med, er det ti gange, den engelske entertainer har stået overfor Roskilde-publikummet.

Damon Albarn er et perfekt eksempel på, at et solidt bagkatalog ikke nødvendigvis står i kontrast til konstant udvikling. Som kunstner forstår han om nogen at forny sig, og det er på mange punkter de samme værdier, Roskilde Festival hviler på. At Albarn nu har kastet sig over et projekt, der ikke minder om den gængse festivalkoncert, har vi taget som en udfordring. Derfor præsenterer vi ham i en ramme, hvor vi fortsat kan bygge bro mellem et nysgerrigt publikum og en eksperimenterende musiker – på kunstens præmisser.