x

Den Danske Klaverduo & CPH Marimba Duo
KU.BE
D. 13.09.2020 Kl. 11:30

Ved disse særligt tilrettelagte familiekoncerter blandes klassiske mesterværker med fed musik fra populære tegnefilm - krydret med levende fortællinger om instrumenterne og musikken.

Den Danske Klaverduo består af de to fuldblodpianister, Tanja Zapolski og Rikke Sandberg. Begge to er blandt de mest eftertragtede koncertpianister i Norden, med talrige koncerter i Europa, USA og Asien. De optræder jævnligt som solister med symfoniorkestre og på et stort antal anmelderroste indspilninger. Deres nære og langvarige musikalske samarbejde gør dem symbiotiske og legende i deres musikalske tilgang til repertoiret for to klaverer. Duoen har givet utallige koncerter senest med en opførelse af Carl Nielsens 3. symfoni for firhændigt klaver i Hamborgs nye koncerthus, Elbphilharmonie.

CPH Marimba Duo består af de to klassiske percussionister Mathias Reumert og Anders Elten. I telepatisk og virtuost sammenspil udforsker de et repertoire, som spænder fra nyskrevne værker til transskriptioner af klassiske mesterværker, samt ‘world music’. Duoen har rendyrket den varmt klingende marimba og dens jazzede søsterinstrument vibrafonen. Mathias Reumert en de mest indspillede percussionister indenfor moderne klassisk musik, og er aktiv som kammermusiker og dirigent i utallige sammenhænge i ind- og udland. Duoens anden halvdel, Anders Elten, er international solist og har bl.a. modtaget Léonie Sonnings talentpris og P2’s talentpris for sit dedikerede virke.