x

ONE HUNDRED - a Tribute to Charlie Parker
Glassalen i Tivoli
D. 22.09.2020 Kl. 19:30

Denne aften er dedikeret til en af jazzens mest beundrede og mytologiske skikkelser, Charlie Parker aka Bird! I år er det 100 år siden Charlie Parker blev født. Det lå aldrig i kortene, at han skulle blive gammel, og han døde allerede som 34-årig. Til gengæld er hans musik udødelig! Miles Davis sagde engang: ”Man kan beskrive jazzens historie med fire ord: Louis Armstrong og Charlie Parker”!

Med sin saxofon og spillestil satte han nye standarder for jazz’en og er fortsat en inspiration for jazzmusikere uanset instrument. Dét vil vi med denne koncert gerne hylde.

Tivoli Ensemblet – Rasmus Kihlberg, trommer, Ole Skipper, bas og Steen Rasmussen, piano – udgør kernen i aftenens koncert, og de har inviteret en række solister med på scenen. Blandt andet kan du møde Jesper Thilo, Christina von Bülow og Benjamin Koppel, den virtuose violinist Kristian Jørgensen. Miriam Mandipira og Mads Mathias tilføjer aftenen et ekstra pift af vokal.

Den nyindstiftede Tivolis Jazz Pris uddeles i løbet af dagen, og modtageren optræder også til hyldest koncerten. Jazz afficionado og underdirektør i Tivoli Frederik Wiedemann er konferencier og binder aftenens program sammen med anekdoter samt snakke med de medvirkende musikere.

Husk at du ved køb af billet også får adgang til Tivoli, hvor vi hele dagen fejrer International Jazz Dag med en række koncerter på Tivolis udendørs scener.