x

Stjernemøder - Fischer & Leonskaja
Konservatoriets Koncertsal
D. 14.11.2021 Kl. 16:00

Såfremt der ikke er flere ledige billetter kan du skrive dig på vores venteliste: TRYK HER.

Stjernemøder
Fischer & Leonskaja

Til den tredje i koncertrækken ’Stjernemøder’ får Danmarks Underholdningsorkester besøg af den prisvindende russiske pianist Elisabeth Leonskaja. Koncertrækken danner ramme om enestående musikalske møder mellem orkestret, chefidirigent Ádám Fischer og den klassiske musikscenes helt store solister. Til koncerten får publikum også fornøjelsen af at opleve Johannes Brahms’ mesterlige 4. symfoni, der opføres som led i Danmarks Underholdningsorkesters nye, ambitiøse indspilningsprojekt af alle Brahms’ fire symfonier.

Danmarks Underholdningsorkester og Ádám Fischer vender ’hjem’ til Beethoven sammen med pianisten Elisabeth Leonskaja til denne koncert. Hun blev født i Sovjet, men har i mange år haft sin base i Østrig, hvor hun regnes som en af sin generations førende klaversolister. Ligesom Danmarks Underholdningsorkester og Ádám Fischer var hun prismodtager ved den prominente OPUS Klassik prisuddeling i oktober 2020, hvor hun vandt prisen som årets instrumentalist på klaver. Der venter publikum en gnistrende musikalsk oplevelse, når hun og Fischer tørner sammen i Beethovens 5. klaverkoncert, den såkaldte ’Kejserkoncert’. Værket blev den sidste klaverkoncert, Beethoven skrev, og det samtidige musiktidsskrift Allgemeine Musikalische Zeitung beskrev i 1812 musikken som: ”…uden tvivl en af de mest originale, opfindsomme og effektfulde, men også en af de sværeste af alle eksisterende koncerter”.

Efter pausen følger Brahms’ 4. symfoni, hvor komponisten mesterligt forener sin fascination af barokkens og klassikkens former med sit eget romantiske tonesprog. Efter indspilningen af Beethovens symfonier, der blev belønnet med både to ICMA-priser i 2019 og en Opus Klassik i 2020, er Brahms’ symfonier de næste symfoniske storværker, dirigent og orkester giver sig i kast med at indspille. Publikum kan se frem til at opleve nytænkende fortolkninger med fokus på klarhed, gennemsigtighed og masser af musikalsk energi.

Nummererede siddepladser

Kørestolpladser sælges via Ticketmaster Servicecenter på 3848 1633

Læs mere