x

Steen Jørgensen & Whisky
Copenhagen Distillery
D. 26.11.2020 Kl. 17:30

STEEN JØRGENSEN & WHISKY SMAGNING

Velkommen til en unik aften på Copenhagen Distillery.
På denne særlige aften vil du opleve intim koncert med Steen Jørgensen og Whisky smagning af Copenhagen Distillery's Whisky.
Whiskysmagningen afholdes af destilleriets forhenværende og nuværende Master Distiller; Henrik Brinks og Lasse Öznek, hvor ikke endnu lancerede whiskyer vil blive præsenteret.

Steen Jørgensen går på scenen efter ganen er blevet varmet op af de gyldne dråber. Steen Jørgensen der har været frontmand i Sort Sol siden 1979, besøger Copenhagen Distillery som en af de første artister destilleriet præsentere på deres program.

Vi sørger selvfølgelig for at tage os alle forholdsregler ift. Covid-19, og sikre at alle har en tryg og skøn aften.

Whisky smagning

Med en velkomstdrink baseret på destilleriets New Make vil I blive placerede ved borde med behørig afstand og udsigt til destilleriets stolthed - vores svær vægtige kobberskønhed af et 1000L kombineret pot og column destillationsapparat.
Henrik lægger ud med at fortælle om destilleriets historie og grundlæggende filosofi. Herefter følger Lasse med en detaljeret gennemgang af destilleriets unikke whiskyproces der ligger til grund for de tre whiskysmagsprofiler vi arbejder med, og som vi skal smage i løbet af aftenen.

Vi starter med at smage på vores meget aromatiske og komplekse New Make, som på aftenen serveres i en nedvandet styrke på ca. 60% vol. Herefter følger tre meget forskellige whiskys – en fra hver af de tre kategorier kaldet Raw, Rare og Refined. I vil som noget helt specielt smage whisky’s, som er fremstillet af begge de to Master Distillers og som er produceret både på det oprindelige samt det nye destillationsapparat.

Efter smagningen tager Steen Jørgensen over og giver sammen med sin guitarist en unik intimkoncert for den whiskyglade forsamling.

Der vil være mulighed for at købe smagsprøver af de sjældne dråber fra destilleriets ”First Release” – Copenhagen First Single Malt – der i øvrigt blev kåret som ”Danish Single Malt Whisky 2021” i årets Whisky Bible.

Vi har helt undtagelsesvist besluttet, at vi denne aften vil frigive nogle af de sidste flasker fra destilleriets ”First Release” som sælges i den ikoniske ”kluk” flaske fra Holmegaard. Hver flaske er håndlavet hvorfor de varierer i både størrelse og pris.

Endelig har vi også besluttet os for at frigive et fåtal nummererede flasker af vores kommende Single Malt Whisky lancering. Flasker som ellers først bliver frigivet til handlen i udvalgte butikker omkring marts 2021.

Aftenens program indeholder således:
- Velkomstdrink baseret på destilleriets new make
- Whisky Smagning af new make samt 3 forskellige versioner whisky
- Kaffe, vand, brød og charcuteri
- Intimkoncert med Steen Jørgensen

Steen Jørgensen
Steen Jørgensen, der har været frontmand i Sort Sol siden 1979, turnerer hele landet i selskab med Rune Kjeldsen i efteråret 2020.

Det er siddende koncerter og tæt på. Steen Jørgensen udsendte i 2013 solo-projektet ’Standards for Living’, hvorefter han har turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på landets spillesteder. Repertoiret er en blanding af sange fra Steens egen solo-karriere, Sort Sol numre og modige tolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.

Foruden karrieren som frontmand, for de absolut levende legender i Sort Sol, har Jørgensen kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker.