x

I Malernes Fodspor I Hornbæk
Hornbæk Havn
D. 07.05.2021 Kl. 16:00

I MALERNES FODSPOR I HORNBÆK
Gåtur, foredrag og kaffe og kage på det hyggelige Hornbækhus

Kom med Danish Club til Hornbæk på gåtur, til foredrag og nyd kaffe og kage på det hyggelige Hornbækhus! På denne tur går vi i fodsporene på kunstnere som P.S. Krøyer, Holger Drachmann, Carl Locher, Carl Bloch og Frants Henningsen.

Da de samlede sig på den lokale Hornbæk kro i starten af 1870’erne, blev de betaget af den lille fiskerbys fine placering på kysten med direkte udsigt til Sverige og Kullens blå bjerge, stranden, det omskiftelige hav og plantagen.

Skagensmalerne er vores mest kendte kunstnerkoloni, men rent faktisk var det i den charmerende lille Nordsjællandske by Hornbæk, at mange af de såkaldte Skagensmalere mødtes for første gang, og samlede sig i en egentlig kunstnerkoloni.

Flere af kunstnerne var ganske unge, da de ankom til byen, og det var her deres karriere begyndte. Flere af dem endte med at blive datidens bedste friluftsmalere, og hovedskikkelser i det moderne gennembrud herhjemme. Kunstnerne besøgte byen flere somre i træk, imens andre slog sig ned mere permanent i en længere årrække.

Efter en gåtur i byen slutter vi af på det fine hotel Hornbækhus til kaffe, kage og kunst. Her vil vi blive præsenteret for nogle af hovedværkerne fra kunstnerkolonien i et afsluttende miniforedrag.

På glædeligt gensyn!