x

Simple Minds
K.B. Hallen
D. 02.03.2022 Kl. 20:00

Simple Minds fejrer 40-års jubilæum med koncert på dansk grund

De skotske rockpionerer tager revanche for 2020s kaotiske tour-år og giver igen danskerne mulighed for at synge med på deres hitkavalkade i København den 2. marts 2022.

Det var en mildest talt imponeret GAFFA-anmelder, der i marts 2020 kvitterede Simple Minds med fem ud af seks stjerner, for hvad han beskrev som en ”helstøbt optræden i en halvfuld sal”, efter skotternes planlagte koncert i Store VEGA blev delt i to på grund af Covid-19-restriktioner. Koncerterne i København blev desværre de sidste på dansk jord, da det efterfølgende show i Herning helt måtte aflyses som følge af nedlukningen. Derfor er det godt nyt, at muligheden for en musikalsk rejse ’down memory lane’ med et af Storbritanniens allerstørste bands nu igen byder sig i marts 2022.

Det er en imponerende karriere, som barndomsvennerne Jim Kerr og Charlie Burchill kan prale af, efter de i slut 70’erne dannede bandet Simple Minds. De udgav i 1979 debutalbummet Life in a Day med fødderne solidt plantet i punk-miljøet, men der skulle vise sig at være meget mere end punkens typiske tre akkorder, der trak i dem. Med en stor interesse i den elektroniske genre udviklede de nemlig hurtigt deres lyd, hvilket manifesterede sig med udgivelsen af Empires And Dance i 1980.

Da gruppen i 1985 udgav kæmpehittet ”Don’t You (Forget About Me)”, var der ingen vej tilbage, og i dag kan de prale med at have solgt mere end 60 millioner plader.

Uden at have gået på kompromis med deres musikalske identitet har Simple Minds mestret udviklingens kunst med genremæssige eksperimenter, der spænder over punk og art-rock til pop og gospelreferencer. Mens man har set mange bands miste grebet, jo flere plader de har føjet til repertoiret, er det gået lige omvendt for Simple Minds, der med albummet Walk Between Worlds fra 2018 strøg ind som #4 på UK-hitlisten – deres bedste placering i 23 år.

På en scene er Simple Minds’ præstationer lige så prangende som på plade, og man er garanteret godt selskab, når Jim Kerr og co. træder frem foran et publikum. Hundredevis af koncerter har ikke tæret på spilleglæden, så der er lagt i ovnen til en aften i musikalsk verdensklasse, når det legendariske stadionrockband inviterer deres danske fans med på deres 40 Years of Hits Tour 2022.