x

Spleen United
K.B. Hallen
D. 11.11.2022 Kl. 20:00

Spleen United vender tilbage

De danske live-darlings vender endelig tilbage og spiller til april op til gigantisk rave-rock og dancepop-fest i K.B. Hallen.

Begejstringen var enorm, da Spleen United efter seks års tavshed markerede deres gendannelse med et brag af en nattefest på Roskilde Festival, der kastede 5- og 6-stjernede anmeldelser af sig. Da bandet efterfølgende annoncerede en danmarksturné med hele to koncerter på Store VEGA, skulle man være hurtig for at få en billet. Kun 48 timer efter billetsalget var skudt i gang, kunne gruppen melde udsolgt.

Lige så larmende jubelbrølet til den legendariske Roskilde-koncert var, lige så rungende var stilheden, da Coronapandemien tvang Spleen United til at aflyse turnéen. Bandets sveddryppende og altid højenergiske koncerter kunne ikke forenes med de mange restriktioner, og Spleen United er ikke et band, der gør ting halvt. Men nu er der endelig godt nyt for fans af gruppen. I november 2022 skifter Spleen United nemlig til et endnu højere gear, når de blandt andet indtager K.B. Hallen i København den 11. novemberl og udfolder deres særlige blanding af rock, rave og dancepop. Fans, der har fulgt Spleen United længe, vil utvivlsomt huske deres legendariske koncerter på selvsamme spillested i 2008, da de turnerede med det ikoniske album Neanderthal.

Spleen United blev dannet i Aarhus i 2003 og har udgivet tre roste og velsælgende album. Debuten Godspeed Into The Mainstream fra 2006 solgte guld, og der var ingen problemer med ”den svære to’er”, da den efterfølgende Neanderthal fra 2008 gik direkte ind som nummer ét på den officielle danske salgsliste og ligeledes solgte guld. Bandets tredje album School of Euphoria fra 2012 satte igen Spleen United på det musikalske landkort og skaffede gruppen både en GAFFA-pris og en Danish Music Award.

Udover de tre albumsucceser har Spleen United også opbygget et imponerende live-ry, der har bragt dem på flere større danmarksturnéer, forbi udsolgte venues som K.B. Hallen og ACC Aarhus og på festivaler som Roskilde Festival, Grøn Koncert og NorthSide. Sidstnævnte festival gæstede Spleen United i 2013 til en sagnomspunden koncert, der også blev sidste gang, de spillede live i seks år.