x

Diamantensemblet - Med Strygerforstærkning
Den Sorte Diamant
D. 20.04.2010 Kl. 20:00

Saloversigt og udvælgelse af siddepladser er under udarbejdelse. Kontakt venligt callcenter 70 26 32 67, der vil hjælpe med at finde en plads.

Ni af DiamantEnsemblets ti musikere kommer på scenen, når der indledes med Joseph Rheinbergers Nonet i Es-dur ved sæsonens sidste koncert. Joseph Rheinberger (1839-1901) er især kendt i organistkredse for en stor og væsentlig produktion. Men han skrev musik for mange besætninger (han fungerede i en årrække som professor i komposition ved konservatoriet i München). Især kammermusikere er i de senere år gået på jagt i hans lange værkliste, og et af fundene er Nonetten i Es-dur.
Felix Mendelssohns Strygeoktet er til gengæld et af strygelitteraturens meget kendte stykker musik, et ungdomsværk fra komponistens hånd. Besætningen på otte strygere betyder, at der til denne koncert bliver indkaldt strygerforstærkning.
Ligesom sæsonen blev indledt med et værk af Robert Schumann, bliver sæsonen også afsluttet med et værk - her en strygekvartet - af komponisten; dette for at markere 200 året for Schumanns fødsel den 8. juni 2010.


Program:
Joseph Rheinberger: Nonet, Es-dur, opus 130
Robert Schumann: Strygekvartet
Felix Mendelsohn: Strygeoktet, Es-dur, opus 20


Sponsorer: Siemens, Beckett-Fonden, Oticon Fonden.
Mediepartner: DR P2
-S-