x

HAYDN FESTIVAL 2022
Konservatoriets Koncertsal
D. 02.09.2022 Kl. 19:30

Haydn Festival 2022: 2.-4. september 2022

Konservatoriets Koncertsal

Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer glæder sig til at invitere publikum med på en rejse ind i Joseph Haydns spændende og underfundige symfoniske univers med en ny festival, der strækker sig over en periode på fire år fra 2022 - 2025.

Haydn var i sin levetid en af tidens allerstørste skikkelser på den europæiske musikscene. Han blev fejret som et popidol.

Historien har sidenhen – noget ufortjent – placeret hans værker lidt i skyggen af to andre klassiske superstars, Mozart og Beethoven.

Naxos International har bedt Danmarks Underholdningsorkester om at indspille Haydns 24 symfonier, hvilket har skabt grundlaget for denne nye festival. Haydn Festival bliver derfor en årlig begivenhed i 2022-2025, hvor Haydns musik får den høje grad af opmærksomhed, som den fortjener. Og der er næppe nogen anden dirigent i verden, der har et skarpere og mere personligt blik for hans musikalske vid, end netop Adam Fischer.

Haydn i London
Haydns sidste 24 symfonier repræsenterer et afgørende brud i komponistens livsbane. Indtil da havde Haydn haft fast stilling ved fyrst Esterhazys slot i Eisenstadt. Her havde han etableret et af datidens bedste orkestre, og han havde overtalt fyrsten til også at investere i faciliteter til store operaproduktioner. Men med den gamle fyrstes død blegnede interessen og opbakningen omkring Haydns musikalske projekter, og Haydn lod sig friste af sin gode ven, impressarioen Johann Salomon, til at rejse til London.

Ved koncerterne i september 2022 skal vi høre de første seks af symfonierne, der blev til i Haydn’s London-periode. Det drejer sig om symfonierne nr. 93-98, heriblandt den berømte Paukeslagssymfoni. I disse seks symfonier udfoldede Haydn sig som ’fri’ komponist. Musikken tjente ikke længere et repræsentativt formål, som det havde gjort på Esterhazy-slottet, men var skrevet direkte til det kræsne London-publikum.

Vært: Mathias Hammer

Solist: Håkan Hardenberger, trompet

Repertoire:

Haydn: Symfoni nr. 93
Haydn: Trompetkoncert

Haydn: Symfoni nr. 94


Dørene åbner kl. 18.00

Nummererede siddepladser

Kørestolpladser sælges via Ticketmaster Servicecenter på 3848 1633

Læs mere