x

Kom Med Bag De Teglrøde Mure På Regensen
Regensen
D. 02.10.2022 Kl. 14:00

The Danish Club inviterer dig til særrundvisning på Regensen Bag de teglrøde mure åbner sig et af Danmarks ældste og mest traditionsrige kollegiers historie, ritualer og traditioner. Collegium Domus Regiæ – "Det Kongelige Kollegium" - er Danmarks næstældste og fra gammel tid mest prestigefyldte studenterkollegium.

Du har sikkert passeret buegangen over for Rundetårn uden at skænke det en tanke, at der inden for murene har boet hundredevis af studerende med mærkværdige traditioner i snart 400 år.

På rundvisningen på Regensen, I du komme til at høre mere om Regensens historie, arkitektur og ikke mindst de mange (skøre) traditioner, der stadig holdes i hævd på Regensen. Ligbærerne, der varetager rundvisningerne, vil bl.a. fortælle om, hvad det vil sige at holde et regensembede, om kollegiets berømtheder, om kunsten at sjofle og om, hvad det vil sige at dø i løbet af ens levetid (regensianerne 'dør', når de fraflytter Regensen)."

Regensen er i dag et kollegium for studerende ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Det blev opført i 1618-23 på initiativ af Christian 4. som bolig for de 120 studenter.

På gensyn til en spændende søndagsudflugt!

The Danish Club & Regensen