x

Byvandring - Esbjergs Bygningsarv
Esbjerg Museum
D. 09.09.2022 Kl. 14:00

Tag med på byvandring i Esbjergs centrum med fokus på byens unikke bygningsarv med museumsinspektør Mette Slyngborg. Få indblik i byens særlige bygningskultur fra pionerårene, hvor inspirationen fra andre lande og byer kan aflæses i byens historicistiske bygninger, der rummer fine facadedetaljer, der understreger bygningernes funktion, datidens tendens til kopiering og det gode håndværk.

Esbjergs bygningsarv er unik og centrum er udpeget til et særligt bevaringsværdigt kulturmiljø.

Undervejs er der eksempler på forskellige bygningsdetaljer, stilarter og de arkitekter, der stod bag, og som har præget den by, som Esbjerg er i dag. Udvalgte førende arkitekter fra pionertiden og årene efter har sat deres markante præg på udvikling af byens centrum og bygningskultur, der udover historicisme også består af bedre byggeskik, funktionalisme, modernisme og brutalisme.

Undervejs fortælles historien om byens opståen, udfordringerne da byen voksede eksplosivt, og hvordan regler og lovgivning, fik afgørende betydning for byens udvikling, bygningsmassens kvalitet og skala.

På turen indgår et besøg i Esbjergs fredede vandtårn fra 1896, hvor man fra øverste etage kan nye udsigten over byens tage og dokhavnen, som kaldes Esbjergs vugge.

På glædeligt gensyn