x

Reggae Splash Tour 09 (Dk) Reggae
Global Copenhagen
D. 29.08.2009 Kl. 22:00

feat: Chin, Jah Turban, Mystic MC, The Ragga Pack & Peoples Choice.

Reggae Splash Tour 09 er et helaftens reggae-event bestående af de tre reggae-artister Chin, Jah Turban, Mystic MC, live backing bandet The Ragga Pack (Natasjas gamle backing band) og sound systemet Peoples Choice (vinder af Dansk Sound System Mesterskab 2006).Enhver vil kunne føle Caribien's sol skinne indeni, når Ragga Pack fyrer op for den tunge bas og de heftige Jamaicanske vibrationer. Peoples Choice spiller op til fræk hoftevridende dans fra døren åbner til liveshowets start samt efter koncerten.

Her følger lidt info om de forskellige optrædende:

The Ragga Pack

Ragga Pack er Showstoppers hus-backing band. Opbygget i bedste jamaicanske "riddim band" stil og håndplukket af Natasja i 2004, har de spillet med de fleste af vores artister heriblandt Natasja, Chin, Karen Mukupa, Wendy Wonder, Mandingo, Mystic MC og Jah Bobby (Djosos Krost). Bandet består af de fem garvede reggae/dancehall musikere: Leon Lundrup (trommer), Joannes Holm (guitar/backing vox), Troels Kjær (keys/backing vox), Jivin Cameron (bas) & Jeppe Starcke (perc), der alle igennem en lang årrække har gjort sig særligt bemærket på den danske reggae scene.

I 2006 spillede Ragga Pack Danmark tyndt med Showstoppers Reggae Splash Tour 06, der også inkluderede Natasja, Chin, Karen Mukupa & Mandingo. De spillede ligeledes backing for Natasja på hele hendes 2007 forårs tourné med Chin & Mukupa som support. I sommeren 2007 spillede Ragga Pack på Jelling Musik Festival, Sjaellandsfestivalen, Nibe Festival, Langelandsfestival, Skanderborg Festival og Silkeborg Reggaefestival, og i efteråret 2007 tournerede de med Reggae Bash Tour 07 i hele landet. I foråret 2008 tourede Ragga Pack bla med Reggae Splash Tour 08 og i efteråret 2008 backede de Chin på hans nationale tourné. 2009 byder på flere Chin og Reggae Splash Tour 09 koncerter, samt optræden med andre skandinaviske og europæiske reggae/dancehall artister.Chin & The Ragga Pack

Chin er Danmarks mest tourende reggae/dancehall artist - både lokalt og international. Han har touret og arbejdet tæt sammen med Danmarks reggae dronning Natasja fra 2003 til hendes tragiske ulykke i sommeren 2007, og har som den eneste nulevende skandinaviske reggae artist gjort sig gældene på Jamaica. Chin er i 2009 single aktuel både på Jamaica, Tyskland, Sydafrika og også herhjemme.Chin var den første Skandinaviske Dancehall artist, som er blevet taget alvorligt på den Jamaicanske Dancehall/Reggae industri. Under hans mange ophold på Jamaica, bl.a. i ghetto området "Rat Town" lige uden for Kingston, har hans unikke sing-jay stil og rå tekster på flydende "patois" (jamaica-engelsk), imponeret mange artister og producere.Han har været aktiv på den danske såvel som på den internationale reggae scene i næsten 16 år, og han er et kendt og respekteret navn i det europæiske reggae miljø. Den halv danske halv japanske blev i år nomineret til en Danish World Award i kategorien ”Best Track Of the Year”.

Natasja, Germaicans og Upliftment International er blot nogle af de navne Chin har samarbejdet med i løbet af tours og indspilninger, hvor han har været på store reggae festivaler og i kontakt med nogle af Europa og Jamaicas største reggae producere.

Jah Turban

Den dansk-boende reggae artist Jah Turban (tidligere kendt som Singin Roots) stammer fra Jamaicas gamle hovedstad Spanish Town, og begyndte at synge og optræde allerede som 13 årig. Han arbejder lige nu på sit upcoming album, og har derudover også travlt med at optræde. Hans mission er at udvide folks horisont med "the teachings of his majesty Haile Selassie, Rastafari kultur og sandhed". At vokse op på Jamiaca var for Jah Turban en opvækst fuld af musik: Der var musik derhjemme fra den konstant kørende radio, på gaderne i dagtimerne og til sound system events om aftenen. Han udviklede hurtigt en stærk interesse for "naya bingi drumming" og "roots and cultural music", og begyndte kort efter at optræde til lokale sound system events i hans barndomskvarter og nærliggende områder. Nu er hans ønske og aspiration at sprede budskabet så vidt som muligt med "songs of redemtion" til mennesker i alle aldre og farver fra nær og fjern.Mystic MC:Den Gambiansk fødte Mystic MC flyttede som ung knægt til London, hvor han for første gang gjorde bekendtskab med reggae/dancehall scenen og miljøet omkring det. Han blev hurtigt selv aktiv på undergrundsscenen i London, Brixton og Saxon. Først som MC for flere forskellige britiske sounds og senere som artist. Da han senere flyttede permanent til Danmark, blev han straks indblandet i det københavnske reggae miljø, og var i lang tid fast MC for det københavnske Universal Sound System. Mystic MC har igennem de sidste par år fået opbygget et godt navn og ry for sig selv; både i Danmark, England og Gambia. Hans længe ventede album "For So Long" udkom i efteråret 2008.Peoples Choice Soundsystem:

Det prisvindende soundsystem beskriver sit musikvalg følgende på sin out of space adresse:

Everything reggae from old to new, dancehall styles, good times, south africa, cph denmark.Det har været svært at finde frem til information om deres nylige aktiviteter, hvilket tyder på at de har haft mere travlt med at komme ud og være aktive på scenerne end med at dokumentere deres optræden på internettet.

Københavnske People’s Choice fandt sammen i 2001. De spiller dancehall reggae, ragga og roots. Efter eget udsagn holder Ribbah King og MC Princess T sig tæt til det originale Sound System udtryk. En original ting ved Peoples Choice er netop sammensætningen, med en kvinde bag pulten, hvilket ikke er særligt udbredt i reggaemiljøet, og det selvom vi er i et land der ikke skulle være kønsdiskriminerende. Og det er ikke enhver kvinde, for selvom Princess T er en sjældenhed, så er hun også god til at gejle sit publikum op til en festlig stemning. Måske har det været en af grundende til at Peoples Choice vandt DM i soundclash i 2005.

Entré: 90 DKK (70 DKK for studerende)Dør: kl. 21.00 (koncert kl. 22.00)