x

Club Global Goes Brazil! (Dk) Clube Do Samba (Dk) + Dj Master Fatman (Dk)
Global Copenhagen
D. 11.09.2009 Kl. 22:00

Global er ikke kun er en koncert sal, det er i ligeså høj grad en teletransporterings maskine. Denne aften rejser vi til Brasilien, hvor vi flygter fra fjer, glitter og andre turistattrapper. I stedet fortaber vi os i en bytur med en improviseret lokal guide, der tager os med, dér hvor han fester med sine venner.Clube do Samba (DK)Aftenen starter med ”Clube do Samba”, hvis medlemmer næsten alle er carioca (fra Rio de Janeiro), men har været bosat i DK og Europa de sidste 2 til 12 år. De benytter sig af musikken til at drømme sig tilbage til fester med svingende hofter, indbydende smil og en saltet smag af strand.

Bandet optrådte allerede på Global i foråret, hvor aftenen var en stor succes. Clube Do Samba har været et festelement fra starten af.

De glæde drenge mødtes oftest til brasilianske sammenkomster i forbindelse med Karneval, VM eller capoeira træf, og da var det naturligt at hive et instrument frem og spille nogle sange, som de fleste i selskabet kendte og kunne synge, spille og danse med til.

Siden da tæller deres repertoire egne numre, som er blevet til lokale hits i det brasilianske mikrosamfund, sambaklassikere der går helt tilbage til starten af de forrige århundrede og mere aktuelle numre, som for eksempel fra bandet ”Fundo de Quintal”. Hvis sangene kan være lånt fra andre komponister, er den fest ”Clube do Samba” sætter i gang en autentisk replik af en fest man kunne opleve på en fortovscafé i Rio.

Master FatmanMen der stopper festen ikke. For når livebandet er trådt ned fra scenen for at feste videre med publikummet, bevæger festen sig videre op af morro’en og ind i favela’en. Der møder vi Master Fatman, som efterhånden er ved at blive en ægte brasilianer. Når medierne søger en person til at tale om brasiliansk musik og sommerfestlig stemning, er der 99% chancer for at han er manden de hiver ud af hatten. Og det tager de ikke helt fejl i, for o Gordo (den tykke) er også kendt for at have en imponerende samling af brasilianske plader.Når karmaguruen koger samba, funk, bailefunk, forró og andre stemningsløftende rytmer sammen, er der garanteret en glædesbombe. Og mon ikke eksplosionen varer til den lyse morgen?

Entré: 60 DKK ( 40 DKK for studerende)

Dør: kl. 21.00 (koncert kl. 22.00 – 04.00)