x

Los Reyes Del Tambor (Cub) Afrocuban Rumba
Global Copenhagen
D. 18.09.2009 Kl. 22:00

Los Reyes del Tambor

Da Michael Galvez Diaz i 1988 beslutter sig for at starte en rumbagruppe er han i lidt af et dilemma: Han er 12 år og egentlig udvalgt af sin morfar Gollito til at være fremtidig percussionist og danser i den berømte rumbagruppe Los Munequitos de Matanzas. En gruppe som morfaren selv har været med til at grundlægge.

Michael Galvez Diaz kan gå ind i Munequitos, som hans morfar ønsker og være rimelig sikker på en økonomisk tryg fremtid; men han har et stort behov for selv at bestemme og danner en ny gruppe sammen med sine jævnaldrende venner. Morfar Gollito accepterede modvilligt Michaels beslutning om at stå på egne ben og foreslår det afrikanske navn ”Obba Ilú” til gruppen. Det svarer til det spanske ”Los Reyes del Tambor” - på dansk: Kongerne af Trommen. Det er det navn som gruppen i dag bruger.

Siden gruppens start i 1988 er det lykkedes gruppen, der også tæller Michaels kusine, at kæmpe sig op i klasse ”A” for professionelle folkloricogrupper i Cuba på trods af store problemer, som fx mangel på penge, miserable instrumenter og værnepligt for de mandlige medlemmer. Men gruppen har vist sig stærk nok til i dag at være en af de tre store folklorico-grupper i Matanzas. De andre to er Los Munequitos og Afro Cuba.

Los Reyes del Tambor optræder med danse, der stammer fra de forskellige afrikanske religioner, der har overlevet og trivedes på Cuba siden slavetiden. Gruppen er vokset op midt i en kultur, hvor afrocubanske religioner og ritualer stadig i høj grad er levende og betydningsfuld. Gruppen lærer alt på den folkelige måde, af ældre læremestre blandt familie og venner. Samtidig med at de har al deres ungdommelige power, kreativitet og nyskabelse, er de meget tro mod traditionen. Medlemmerne af gruppen har viet hele deres liv til denne kultur. Gruppen live er på en gang en oplevelse af dyb seriøsitet og samtidig sprudlende humør og fest og ballade.

Polle Olsen (DK)Ud over koncerten med Trommekongerne byder den aften på en lokal rumbakender. Den danske Polle Olsen er perkussionist og har spillet cubansk musik i over 30 år. Han har en bred interesse i cubansk kultur og folklore, som har fået ham til Cuba flere gange, hvor han også har modtaget undervisning fra diverse anerkendte musikere. I Danmark spiller han bl.a. med O Kantomi, hvor fokus er på cubansk folklore.

Polle Olsen er desuden til at træffe på Tranquebar, hvor han vil være den bedste til at fortælle hvilken verdensmusik du skal købe. Hans interesse for Cuba og hans kendskab til musik på forskellige niveauer er grundene til, at vi har valgt ham til at varme festen op, vende plader og give en lille introduktion til Cubansk rumba. Glæd jer!

Entré: 80 DKK (60 DKK for studerende)

Dør: kl. 21.00 (koncert kl. 22.00)