x

Rauxa (Esp) Rumba Fusion
Global Copenhagen
D. 19.09.2009 Kl. 22:00

Der findes mange genrebetegnelser i musikbranchen. Rauxa er et af de bands der udvider vores ordforråd. Når de skal bruge ord til at forklare hvad det egentligt er, de spiller, bruger de genren ”Rumba-fusió mediterrània”. Bag denne forvirrende betegnelse gemmer de en blanding af cumbia, havanera, balkaniske lyde og rumba catalana, som selv siges at være opstået, når sigøjner musik mødte cubansk musik i Barcelona… Så Rauxa må være for rumba catalana, hvad en energidrik er for kaffe. Stærkere, festligere og yngre!

Rauxa opstod i 2003 og har udgivet to albums. Det første album, S’ha acabat el seny i 2005, blev bl.a. optaget takket være en præmie Rauxa vandt i konkurrencen Sona9, som er organiseret af den catalanske tv kanal TV3, Catalunya Radio og Enderrock – det førende rock blad i Catalonien. Derudover vandt de bladets præmie som bedste folk sang i 2005 og endte på en anden plads samme år i kategorierne bedste folk album, kunstner og bedste live.

Siden da er det gået stærkt for Rauxa, som fik udgivet sin anden plade, Terapia de Grup (2008) og skrevet kontrakt med management bureauet Hace Color. Sidstnævnt opfattes som en forgænger for mestizaje genren og har bl.a. arbejdet med at få Manu Chao ud på scenerne. Rauxa har turneret Catalonien tyndt og optræder på de fleste af Cataloniens større fester og festivaler.Det catalanske band har både begejstret kritikere, medierne, musikalske headhunters og - det vigtigste af alt - publikum. Vi anbefaler varmt en live dosis af det muntre band for at forbygge snigende vinterdepressioner!Entré: 80 DKK (60 DKK for studerende)

Dør: kl. 21.00 (koncert kl. 22.00)