x
Ibrahim Electric

Ibrahim Electric
Forbrændingen
D. 10.03.2011 Kl. 21:00

IBRAHIM ELECTRIC - "Royal Air Maroc - part 2"
Den fandenivoldske trio IBRAHIM ELECTRIC har i løbet af de senere år markeret sig som et af de mest originale og populære nye orkestre på den europæiske musikscene.
Deres energiske, udadvendte og til tider provokerende musik har henrykket folk overalt, hvor de er kommet frem.
IBRAHIM ELECTRIC består af intet mindre end tre store kapaciteter indenfor dansk musik, nærmere betegnet guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og Hammond-organist Jeppe Tuxen. Alle har de skabt sig et navn på den danske og internationale musikscene, både i egne projekter og som ”side men” hos forskellige kunstnere i ind- og udland.


I 2002 dannede de sammen IBRAHIM ELECTRIC og har siden da gjort spillesteder verden over usikre med deres anarkistiske tilgang til forskellige genrer som afro-beat, blues, funk, surf, jazz og rock – stilarter, som de ubesværet sammenblander til et organisk hele.
Live er IBRAHIM ELECTRIC både spontane, stramme, virtuose, punkede og ikke mindst hamrende glade for at være til stede, og deres energiske optrædener har gjort bandet til et af landets absolut mest populære livebands.

IBRAHIM ELECTRIC udgav i efteråret 2010 deres sjette album, ”Royal Air Maroc”. IBRAHIM ELECTRIC har igennem det sidste år spillet koncerter på festivaler og klubber i mere end 20 forskellige lande på 4 forskellige kontinenter, og ”Royal Air Maroc” bærer da også præg af det intense rejseri - alle 10 titler på cd’en er nemlig skrevet i fællesskab af bandet på deres mange rejser.

IBRAHIM ELECTRIC har i de senere år turneret intensivt i udlandet - til så forskellige steder som eksempelvis Shanghai, New York, Monte-Carlo, Vancouver og Rabat - og musikken til denne nye udgivelse er blevet til på deres mange rejser. Her kan nævnes titler som ”Hr. og Fru Satan”, der blev til i Finland, hvor bandet vitterligt mødte det nok så kendte par, og ”OCD” der handler om det overdrevne forbrug af iskolde styrtebade, som de tre musikere indlod sig på midt om sommeren i det 35 grader varme New York. Endvidere er der ”Funny Games”, som handler om alle de mange mærkværdige spil der blev spillet på gaden i Kina, og titelnummeret ”Royal Air Maroc” som blev til i en flyver på vej til Marokko. I det hele taget er den nye cd fuld af historier fra fremmede himmelstrøg, fremført med den energi og overbevisning som altid har kendetegnet denne trio.

”Do you remember the feeling of listening to a band for the first time and being completely blown away by the sheer majesty of the performance? For those of you who have experienced this, be prepared for it to happen again. For those of you who don’t know what I’m talking about, you will understand. Prepare yourself for IBRAHIM ELECTRIC!” –Hammondbeat.com, USA
-L-