x

Deer Bear + Anton Grønholm
Stars
D. 24.02.2011 Kl. 20:00

Komplementaritet er måske det, der bedst beskriver DEER BEAR, og Yin og Yang parallellen bliver tydelig når duoens baggrund bliver afsløret: Anne Hjort er konservatorieuddannet og har en baggrund i elektro-poppen, mens Lars Bjørn-Hansen er frontmand i det kritikerroste danske metalband, Koldborn. I DEER BEAR konstellationen opstår der noget nyt og anderledes, og hverken elektro-poppen eller metallens aggression er at finde.

DEER BEAR er lyden af sange sunget i dybe skove, melodier flyder, som rolige rindende floder og teksterne er dybe, som mørke søer. Den traditionelle instrumentering trækker væk fra byens up-tempo og ind i følelserne. Tangenter bliver til regn, guitaren til rusk og den melankolske sang falder blødt, men koldt, som sne.
Når man lytter til den akustiske westernguitar, de melankolske tangenter, de bløde strygere og de ubesværede vokaler, træder sørgmodigheden kraftigt frem og teksterne underbygger kun dette. Den organiske lyd, der til at starte med hensatte sindet til den dybe grønne skov, transformerer hurtigt det mentale landskab, og pludselig daler sneen, vinden hylder og solen er borte.