x
Glasvegas

Glasvegas
Vega
D. 06.03.2011 Kl. 19:30

Glasvegas tilbage i VEGA med helt nyt materiale

Den skotske rockkvartet Glasvegas bragede i 2008 igennem til et kæmpe publikum med deres selvbetitlede debutalbum. Nu er de tilbage i Lille VEGA den 6. marts med helt nye sange fra deres længe ventede opfølger EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\.

Imødeset nyt album
Glasvegas oplevede et kæmpe gennembrud, da de i 2008 udgav deres debutalbum med storladent og nostalgisk stadionrock, hvor hits som ”Geraldine” og ”Daddy’s Gone” skilte sig ud. Albummet var en kritikerfavorit i både ind- og udland, og de blev blandt andet nomineret til den prestigefyldte Mercury Prize. I Danmark modtog albummet seks stjerner fra Gaffa og fem stjerner fra blandt andet Politiken.

Det nye album udkommer i starten af april, og fortsætter succesopskriften fra det første album med en massiv guitarlyd, iørefaldende omkvæd og socialrealistiske tekster. Albummet er skrevet i Santa Monica og siden indspillet i London med klasseproduceren Flood, som er kendt fra værker som U2’s Achtung Baby og Smashing Pumpkins’ Mellon Collie and the Infinite Sadness. Desuden har de også rådført sig med den legendariske producer Rick Rubin. Første smagsprøve er netop blevet offentliggjort på www.glasvegas.net, hvor nummeret ”The World Is Yours” ligger til gratis download.

Lyden af det mørke Glasgow
Glasvegas stammer fra Skotlands andenstørste by Glasgow, der tidligere har fostret store rockbands som Primal Scream, Simple Minds, Travis og Franz Ferdinand. Forsanger James Allens gennemtrængende skotske accent er da heller ikke kun en charmerende feature, men et vidnesbyrd om bandets selvbevidste rødder. For mens musikken er rå og autentisk som det østlige Glasgow, og teksterne båret af hverdagshistorier om svigt, utryghed og forlist kærlighed hos arbejderklassen, fornemmer man en tydelig stoltheden over hjembyen, der også reflekteres i bandnavnet.

Glasvegas har optrådt i Danmark et par gange siden debuten. Først til en helt udsolgt koncert i Lille VEGA, og senest til en højt profileret koncert på Arena-scenen under Roskilde Festivalen i 2009.-L-