x

Hanne Boel & Jacob Karlzon 3
Musikhuset Aarhus
D. 15.04.2011 Kl. 20:30

HANNE BOEL & JACOB KARLZON TRIO – ALBUM OG TURNÉ PÅ VEJ…

Hanne Boel udgav i marts 2010 albummet "I Think It's Going To Rain", hvor Hanne vendte tilbage til sin 1987-"flirt" med jazzen. I de mellemliggende 23 år udgav Hanne Boel med stor succes 14 soulprægede albums, som høstede meget stor succes ikke bare i Danmark, men også i nabolandene Norge og Sverige.


Nu er hun på vej med endnu en jazz-udgivelse. Albummet blev indspillet i december og kommer på gaden den 14. marts. Pladen bærer titlen The Shining of Things, og denne gang er det sammen med den svenske pianist Jacob Karlzon, som hun også turnerede med i 2010.


Line up på pladen er: Jacob Karlzon Trio (Jacob Karlzon (piano), Hans Andersson (bas) og Jonas Holgersson (trommer).


Albummet "I Think It's Going To Rain" indspillede Hanne Boel sammen med pianisten Carsten Dahl, hvor ordet enkelthed nok er det bedst dækkende udtryk, som beskriver Hanne Boels nøgne og epokegørende udgivelse.
Anmelderne var også meget glade, og Berlingske Tidende kvitterede med 5 ***** stjerner, og skrev bl.a. "Det er Hanne Boel, der giver og fastholder de fine og let melankolske stemninger. Særligt fascinerende i smukke jazz-ballader, som "I Fall In Love Too Easily" og - helt specielt - "Blame I On My Youth", som næppe tidligere er formidlet så smukt og troværdigt."BT gav også 5 ***** stjerner, og følgende ord: "Hanne bruger sin stemme så forrygende, at samtlige tracks til sidst kommer til at tilhøre hende." "Resultatet er det perfekte soundtrack til en stille stund bag regnvåde ruder."Ekstra Bladet kom med 4 **** stjerner: "Hanne Boel smider hæmningerne, og der er en hidtil uhørt inderlighed og intimitet i hendes overraskende løsslupne stemmebånd, som snor sig om repertoiret med nyfunden nysgerrighed og længsel, der leder tankerne i retning af Jimmy Scott og Cassandra Wilson." "Boel viser, at det faktisk er muligt at blive en ældre kvinde i showbusiness uden at miste værdigheden. Befriende."


Siden udgivelsen af "I Think It's Going To Rain" har Hanne Boel sammen med den svenske pianist Jacob Karlzon turnéret og spillet 60 koncerter i Danmark, Norge og Sverige. Lige fra Svalbard i nord til Haderslev i syd.
Arr: Musikhuset Aarhus