x
Chimes & Bells

Chimes & Bells
Forbrændingen
D. 31.03.2011 Kl. 21:00

Support: One Year From Home

Chimes and Bells udkom i oktober 2010 med opfølgeren til den anmelderroste debut-ep 'Into Pieces of Wood", og det selvbetitlede debutalbum er også blevet taget godt imod af anmelderne.Albummet er bl.a. af Soundvenue blevet kåret som det andet bedste danske album i 2010.
Begrundelsen lød: "Sidste års debut-ep 'Into Pieces of Wood' antydede, at der var noget stort i vente, men alligevel var den første fuldlængde fra Cæcilie Trier og hendes dystre rockkompagni en overraskende formfuldendt nydelse. Grundtonen var tyktflydende melankolsk med ulmende guitargløder, sfæriske synth-gisp og Triers dybe sirenerøst, eminent komplimenteret af Jannis Makrigiannis' lyse andenstemme. Funklende dunkle sangjuveler som 'Reasons', 'This Far' og 'Do the Right' understregede, at vi her har at gøre med en sjældent talentfuld sangskriver."Chimes and Bells er med frontfigur Cæcilie Trier, bestemt en gruppe der er værd at holde et vågent øje med. Den talentfulde sangerinde kender vi allerede fra Choir of Young Believers og Le Fiasko, og med soloprojektet Chimes and Bells viser Trier, hvordan elementer af støjrock, art pop, shoegazer og roots r&b på bedste vis forenes i yndefuld harmoni. Chimes and Bells lader sig ikke begrænse af genredefinitioner, men formår at skabe musikalske perler på tværs af de forskellige genrer.
Chimes and Bells debutalbum sætter på bedste vis Cæcilie Triers dybe kraftfulde stemme i fokus, og sammen med bandets slæbende, beskidte, organiske flow skaber de tilsammen et smukt, hjemsøgt, højloftet lydbillede, centreret omkring lag-på-lag vokalharmonier, cello, orgel, guitar, bas og trommer.


Bag bandnavnet One Year From Home gemmer sig den danske musiker, sangskriver og producer Mads Brinch Nielsen.


14. februar 2011 står han første gang på egne musikalske ben med EP'en "The Strip", som udgives via Tigerspring med distribution af Universal Music. Med på sidelinjen har han de tre bandmedlemmer Jeppe Brix (bas), Rasmus Valldorf (trommer) og Bjarke Porsmose (guitar og percussion), der blandt andet har rødder i de danske bands Howl Baby Howl og The Asteroids Galaxy Tour.


Selvom det er første gang, 30-årige Mads Brinch Nielsen udgiver sin egen musik, er han dog ingen nybegynder, når det kommer til en vellykket musikalsk karriere. Som evigt turnerende musiker med blandt andet det danske succesband The Asteroids Galaxy Tour har han været på de internationale landeveje i årevis, men hans ydmyghed, for den musik han laver, har altid vægtet større end hans trang til at sætte sig selv i centrum, og han har aldrig fundet sig til rette i spotlyset.


Det er nu blevet tid til, at han endelig åbner op for den vidunderlige godtepose af musikalsk overskud, der har formet ham gennem det sidste årti. En portion sange trængte sig på, og med "The Strip" etablerer Mads Brinch Nielsen og One Year From Home sig som et godt bud på 2011's helt store overraskelser på den danske musikscene.
-L-