x

Ellen Allien
Culture Box
D. 10.03.2011 Kl. 23:00

Ellen Allien (DE) + Support: Djuna Barnes

Hun skulle have spillet på Culture Box i november sidste år, men en rygskade tvang hende til at afbryde verdenstournéen Dust Tour. Nu er Ellen Allien endelig tilbage i København!

Ikke nok med at Ellen Allien er den absolut højest respekterede kvindelige DJ i verden, hun er også et ikon på den elektroniske scene og for Berlins ungdom.

Ellen Allien er en travl kvinde - hun er DJ, producer, pladeselskabsejer og modedesigner. Som helt ung lærte hun sig selv at læse noder og forelskede sig i musikken - og musikken skulle være elektronisk - det stod klart første gang hun gik ud på dansegulvet på Londons Wag Club. Det var 1988 og acid houseen skreg ud af højtalerne.

I maj udgav hun sit femte solo album, Dust, der lige som samtlige af forløberne har fået fantastiske anmeldelser. Ikke mindst fordi hun i høj grad formåger at udvikle sit musikalske udtryk og præsentere nye sider af sit tallent. Også som DJ setter Ellen Allien trenden, og hun har spillet plader og påvirket musikscenen verden over, non-stop, i snart 20 år.

Hun stiftede pladeselskabet BPitch Control i 1999, og det er vokset til et af de største og mest toneangivende i Berlin. BPitch har blandt andet præsenteret verden for techno, electro, house og breaks fra navne som Moderat, Modeselector, Paul Kalkbrenner, Telefon Tel Aviv og Sascha Funke.

Ellen Allien er også med på noderne i modebranchen og skifter udseende, næsten lige så tit, som hun pakker pladetasken og indtager en natklub eller festival - og det sker cirka lige så tit som vi andre skifter underbukser. I 2006 lancerede hun sin første tøjkollektion.

Hun har været med helt fra starten, hendes Europatour sendte hende allerede i 1992 forbi Club Mantra i København, på den tid hjertet af elektronisk musik i byen. Forrige år vendte hun tilbage - igen til omdrejningspunktet for scenen, der i dag hedder Culture Box, og den 10. marts gentager vi den succeshistorie!-L-