x

Naja Rosa
Bremen
D. 30.04.2011 Kl. 20:00

NAJA ROSA, med efternavnet KOPPEL, har siden hun var barn fulgt musikken, eller måske nærmere omvendt. Som yngste datter af Thomas Koppel og Annisette skrev og komponerede hun sange som lille og indspillede første “demo” med en veninde i haveforeningen, da hun var 5 år.Og da hun var 8 år, brugte far Thomas et af hendes digte til en stor symfoni for Europas børn.
Og rejsen i musikken som barn fortsatte, som Naja Rosa fortæller :
“Vi tog engang vores kassevogn og byggede en stor seng bag i og kørte ned igennem Europa… Spillede på torvene, og jeg gik rundt med hatten og agerede manager, så vi kunne få et hotel, måske, for natten. Da jeg blev 11 år gav mine forældre mig en 4 spors båndoptager, og siden jeg ikke kunne spille noget, lavede jeg alle instrumenterne med min stemme, altså bas, trommer og en masse korarrangementer og sangene. Jeg øvede mig konstant, og det var de tunge gospelkor; Mahalia, Bessie Griffin og Aretha der blev skrålet til.. Samtidig dannede jeg også en gruppe, der gik rundt og sang og rappede på bodegaer og barer rundt omkring i byen, og tjente da også en god skilling ; Da jeg var 12 lavede jeg min første rigtige studie indspilning af min egen komponerede sang.“
Naja Rosa begyndte at rejse til USA som 14 årig og mødte og arbejdede med producere overthere. Så flyttede hun permanent til L.A. og fortsatte det musikalske samarbejde.
Derudover turnerede hun med Savage Rose rundt omkring i verden, og komponerede 2 sange til den seneste plade som var nomineret til 3 DMA’s i 2008.
Videre rundt i verden med bopæl i Puerto Rico og nu senest i New York.
Sideløbende med musikken, er fotografi hendes anden store passion. I 2007 lavede hun en fotobog med billeder og historier fra de mange rejser rundt i verden med musikken. Det var først da hendes far døde, at hun for alvor begyndte med klaveret, lyden og tonerne manglede simpelthen.
Faktisk er hele albummet komponeret og skrevet ved klaveret.
Det er indspillet i Danmark og mixet i New York af Bryce Goggin (Pavement, Phish, Joan As Police Woman osv) og mastered af Fred Kevorkian (Willie Nelson, White Stripes osv) i Avatar studiet ligeledes i New York.
Albummet er udkommet 16. august på Zewski Music og distribueres af EMI .
NAJA ROSAs debutplade er strøget direkte ind i de danske hjerter inklusive anmeldernes.


www.bremenlive.dk