x

Bernhoft
JAZZHOUSE
D. 08.05.2011 Kl. 20:00

Denne billet er ikke en garanti for en siddeplads til koncerten. Vi gør opmærksom på, at der kun er et begrænset antal siddepladser i salen pga. brandreglementet. Unummererede pladser.

BERNHOFT "SOLIDARITY BREAKS"
Dansk release og koncerter

Årets overraskelse kommer fra norske Jarle Bernhoft, der leverer varm og indlevelsesrig retro-soul, med en vokal, som mildest talt er imponerende.
(fra Gaffas 5 stjernede anmeldelse af Jarle Berntofts solo-debut)

Den norske sanger, sangskriver og multimusiker Jarle Bernhoft, er både blevet beskrevet som en af hjemlandets mest talentfulde stemmer og som ”den tænkende mands The Hives”. Bernhoft startede tidligt med små roller i opera!, fik succes og international pladekontrakt med rockbandet Span – og debuterede i 2008 som solist med det berømmede album "Ceramic City Chronicles". En skamløs soulfest på CD. Indspillet med en stjernebesætning af norske musikere, med sange der var dybt forankret i 70ernes soul og med referencer til både Curtis Mayfield, Sly & The Family Stone, Stevie Wonder og Michael Jackson. Albummet var en had/kærligheds-hyldest til hjembyen Oslo. Gik helt op som #4 på den norske albumssalgsliste – og bragte efterfølgende Jarle og hans soulband på turne, både i hjemlandet og over store dele af Europa.

Og så skiftede han stil. Eller mere præcist: skar helt ind til benet i bogstaveligste forstand – og var pludselig helt alene på scenen. Omgivet af et par guitarer, et Fender Rhodes piano og noget elektronik. Både publikum og anmeldere var begejstrede – og efter en lang række udsolgte koncerter over hele Norge, udgav Jarle Bernhoft i januar 2010 sit nye show som livealbummet "1: Man, 2: Band".

Rygtet om Jarle Bernhofts indiskutable talent og hans medrivende koncerter som one-man-band har også bredt sig ud over Norges grænser – og de sidste par år har han bl.a. optrådt i Danmark og England og ikke mindst i Tyskland, hvor han ved en række koncerter var support for legendariske Joe Coker. Blandt de toneangivende festivaler der har haft besøg af Bernhoft kan nævnes BY:larm, SPOT, Reberbaan og Eurosonic.

Jarle Bernhofts nye album "Solidarity Breaks" er et klart resultat af de sidste par års intense solo-turneer. Albummet er indspillet i London med produceren Fred Ball (Pleasure, Bertine Zetlitz, Brett Anderson) bag knapperne. De 12 sange er fortrinsvist skrevet af Bernhoft selv – men også med bidrag fra producer Fred Ball, fra den engelske singer/songwriter Ed Harcourt og fra sangskriveren Jimmy Hogarth (der tidligere har leveret til bl.a. Amy Winehouse, Duffy og Beverly Knight). ”Solidarity Breaks” er mikset af Steve Fitzmaurice, som tidligere har arbejdet med navne som U2, Depeche Mode og Kylie Minogue. Som titlen antyder er ”solidaritet” albummets omdrejningspunkt:

– Med denne plade er der flere historier jeg har haft lyst til at fortælle, med en rød tråd i temaet solidaritet, i både det store og det små. Alt fra solidaritet i politiske sammenhæng, solidaritet med andre mennesker, i samfundet og i parforholdet. Og om hvor vanskeligt det kan være at leve sammen, i både små og store forhold.

”Solidarity Breaks” udkommer d. 6. Marts i Danmark

Meget mere Bernhoft på: www.myspace.com/jarlebernhoft