x

Klub Koldbrand: Koncert M. Asita Hamidi Bazaar Feat. Björn Meyer
Kulturhuset Islands Brygge
D. 04.02.2011 Kl. 21:00

Deres mageløse klangestetik - resultatet af mange års intimt samarbejde - er samtidig blevet et koncept og orkestrets umiskendelige varemærke - "Bazaar Music"


I 1996 startede den iranske harpespiller og sangerinde Asita Hamidi sit band "Bazaar" i Schweitz. Samtidig, i Sverige, fødtes trioen "Bazar Blå" med bassisten Björn Meyer. Et år senere mødtes de to til en koncert i Zürich, og de indså snart, at de valgte bandnavne bare var én af mange paralleller. Inspireret af deres nært beslægtede måde at nærme sig musik, klang, kunst og livet i almindelighed på, opstod umiddelbart lysten til at arbejde sammen og udforske nye musikalske verdner.


Deres mageløse klangestetik - resultatet af mange års intimt samarbejde - er samtidig blevet et koncept og orkestrets umiskendelige varemærke - "Bazaar Music". Her er hjertesmeltende melodier og uventede rytmer med en atmosfære et sted mellem orientalsk basar, drømmende landskaber og europæisk perfektion, det hele fyldt med mesterlige instrumentale og vokale præstationer, som ikke lader nogen lytter uberørte. I centrum står selve sammenspillet og gruppens ubændige vilje til at udforske de fællesnævnere, som findes mellem kulturer og traditioner, som vi kalder forskellige - musikkens globale sprog!


For at fejre de mere end 10 års troldbindende musik har de udgivet deres 6. CD - "SWEN" - titlen er en hyldest til de fire verdenshjørner.


Asita Hamidi Bazaar er:
Asita Hamidi (Iran) - elektrisk koncertharpe, dændji og sang
Björn Meyer (Sverige) - akustisk- og elektrisk bas og sang
Bruno Amstad (Schweitz) - sang og "human soundeffects"
-S-