x

KarriereKanonen
Forbrændingen
D. 08.04.2011 Kl. 21:00

935 talenter har tilmeldt sig til KarriereKanonen
1.639. Så mange numre har 935 forskellige kunstnere eller grupper sendt ind til KarriereKanonen i år.
KarriereKanonens Carsten Holm er begejstret og overrasket over alle de tilmeldte kunstnere og grupper:
"I år er det 10 år siden, at KarriereKanonen startede, og at der bliver ved med at være så mange grupper og solister, der melder sig til og som har så højt et niveau, vidner om, hvor fantastisk godt det danske musikalske vækstlag har det", siger Carsten Holm.
Han har allerede lyttet til den første bunke af sange, og de mange timers kommende nærlytten tegner allerede nu til at blive en hård tjans:
"At dømme ud fra dem, jeg har hørt, har Danmarks musikalske undergrund ikke bare meget godt, men også meget varieret at byde på. Der er masser af idérigdom, noget falder igennem, andet falder vi for, og det er en fryd at få lov til at udforske det, der spirer. Det gør det jo til gengæld svært kun at kunne vælge 24 ud", siger han.
"Det er ikke nok at sidde derhjemme" Sammen med sine meddommere, som er repræsentanter for P3 og Roskilde Festival, skal Carsten Holm i løbet af de næste par uger forsøge at finde frem til de 24 artister, der ikke alene kan skrue en sang ordentlig sammen og sætte sving i vippefoden, men som også lyder til at kunne få musikken til at fungere uden for kollegieværelset, computeren eller øvelokalet. 
De 24 semifinalister bliver kåret 21. februar og skal nemlig ud og spille live landet over fra slutningen af marts.
"Live-delen er en del af KarriereKanonen, og det er netop den, der - sammen med airplaydelen og talentudviklingen - er med til at gøre KarriereKanonen unik, og som er dens fordel", siger Carsten Holm.


 


Publikum vil have mulighed for at opleve KarriereKanonens semifinalister fra slutningen af marts. Den ene semifinale afholdes på Forbrændingen den 8. april.  -M-