x

The Righteous – Releasefest + Mama’s Sadness + Moscow Ambulance
Studenterhuset
D. 12.03.2011 Kl. 20:00

The Righteous er rock ‘n’ roll, fængende melodier, syreanfald og fortællinger om alt fra brutale vanvidstanker til ynkelig selvmedlidenhed. The Righteous præsenterer dig for stemninger, der varierer mellem det stille eftertænksomme, og det dyriske hæsblæsende.

The Righteous fejrer denne aften på Studenterhuset udgivelsen af deres andet album “Follow Me”. “Follow Me” fremstår som et langt mere homogent album end debutpladen “For My Love”, der bar præg af en masse eksperimenter med både lyd og stil. På “Follow Me”, har bandet for alvor fundet deres lyd og stil, som henter inspiration fra 60′erne og 70′ernes beatscene men med en tydelig moderne kant. Pladens 10 numre fremstår umiddelbart afdæmpede, men besidder en stor dynamisk variation, der trækker i retning af det rå og støjende.

“Follow Me” bliver udgivet på både CD og LP d. 12. marts 2011.

Mama’s Sadness er et band, som bedst opleves live. Der gøres plads til den gode melodi og historie, som prioriteres højst af bandet, tro mod countryfolk-genren. Repertoiret varierer fra tunge, slæbende kompositioner til de mere lette af slagsen, men udtryksmæssigt bevæger Mama’s Sadness sig mest af alt indenfor melankolien. Tekstuniverset refererer ofte til country-symboler og cowboymytologi, og efterlader ofte publikum med en nostalgisk følelse af en svunden tid.

Sanger, guitarist og sangskriver Jakob Dahn og bassist Morten Dalhoff fra det københavnske rockband Skywriter dannede i 2009 Moscow Ambulance, efter Skywriter blev opløst. Skywriter turnerede i Danmark og Tyskland, og har udgivet albummet “Where Both Worlds Never Meet” med flotte anmeldelser i begge lande.
Moscow Ambulance kan lyde som et møde mellem Tindersticks, Murder og Leonard Cohen. En koncert med Jakob Dahn og hans guitarer og Morten Dalhoff på guitar, bas og kor skifter mellem meget intim crooner-pop noir og fragmenter af støj og rock ‘n’ roll.