x
Dolly Parton

Dolly Parton
Forum Copenhagen
D. 25.08.2011 Kl. 20:00

Kørestolspladser sælges kun via Callcentret tlf. 70 263 267

Queen of Country, Dolly Parton, kommer til Danmark!


Når Dolly Parton 25. august indtager Forum er det et glædeligt gensyn med The Queen of Country Music. Hun har hittet med numre som "9-5", "Jolene" og "I Will Always Love You", der alle er kendt og elsket af mange og et must på privatfesternes playlister.


Sidst gæstede Dolly Parton Danmark i 2008, da hun gav koncert på Viborg Stadion, men nu får endnu flere danskere muligheden for at opleve countrylegenden, når hun drager på sin verdensturne i 2011.


Dolly Parton er i øjeblikket aktuel med sit nye album "Better Day", der udkommer på hendes eget selskab "Dolly Records". Hun er en af de eneste country sangerinder, der i fire årtier har haft singler helt i toppen af hitlisterne, hvilket blandt andet har resulteret i at Dolly i starten af februar i år blev indstillet til Grammy Lifetime Achievement Award.


Dolly Parton begyndte i en alder af fire år selv at komponere og derfra gik det stødt opad for sangerinden. Den prisvindende sangerinde har siden 1960'erne domineret countrygenren og været medvirkende til udviklingen af genren, blandt andet med sine stærke referencer til folk-musikken, samt sin unikke vokal og charmerende væsen.


 Foruden sin egen karriere er Dolly Parton anerkendt for sit store engagement i velgørenhedsprojekter. I 1988 startede hun "The Dolly Foundation", der har hjulpet børn i 41 amerikanske stater, blandt andet ved at forsyne de mindre velstillede børn med skolebøger.


Dolly Parton vil også snart kunne opleves i filmen "Joyful Noise" overfor medskuespillerinde og sangerinde Queen Latifah.