x
Noah And The Whale

Noah And The Whale
Vega
D. 11.04.2011 Kl. 20:00


Noah and the Whale viser nye takter på kommende album og vender tilbage til VEGA

Det engelske indieband Noah and the Whale udgiver nyt album med titlen Last Night On Earth og gæster i den forbindelse Lille VEGA den 11. april.

Bandet er allerede i gang med en omfattende turne, der bringer dem til både Canada, USA, UK, Frankrig og altså den 11. april til København. Det er tredje gang Noah and the Whale gæster det københavnske spillested. I 2009 stod de på den store scene som support for franske Phoenix, og allerede året efter var de hovednavnet til en anmelderrost koncert på Lille VEGAs intime scene.

Nyt udspil viser nye takter
Noah and the Whale er den 7. marts klar med deres tredje studiealbum. Det nye udspil fra de fire herrer med Charlie Fink i front kommer til at bære titlen Last Night On Earth.

Tekstuniverset på pladen er, ifølge Fink, opstået med inspiration i den amerikanske beat poet og forfatter Charles Bukowskis stærke tekster. Den instrumentale del af albummet er umiddelbart gået i anden retning i forhold til bandets forrige album.

The First Day of Spring, der udkom i august 2009, var en meget følelsesmæssigt og intenst plade, der var tydeligt inspireret af Finks brud med kæreste og tidligere backup-sangerinde i bandet, Laura Marling. På det nye udspil er tempoet sat i vejret, og selvom nogle af teksterne stadig har dystre undertoner, hives det som helhed mod et lettere og mere positivt udtryk.

Populær førstesingle
Den nye stil høres tydeligt på førstesinglen “L.I.F.E.G.O.E.S.O.N”, der angiver en ny start for Fink og en ny retning for det London-baserede indieband. Singlen er allerede blevet rigtig godt modtaget og ligger bl.a. for anden uge i træk nummer et på singlelisten fra det toneangivende engelske magasin NME - foran navne som The Streets og Kayne West.

-L-