x

Monday Night Big Band. V/ Niels Jørgen Steen
Huset i Magstræde, 1.SAL
D. 14.03.2011 Kl. 20:30

MONDAY NIGHT BIG BAND
Denne aften vil stå i den karismatiske basunist Erling Kroners navn.
Dansk jazz har mistet en ildsjæl og en meget personlig musiker. Basunisten, komponisten og orkesterlederen Erling Kroner gav onsdag d. 2 marts op, efter flere års kamp mod canceren. Han blev 67 år.
Kroner var lige aktiv komponerende som spillende. Mange i den danske jazzverden vil i dag i en ubevogtet stund tage sig en stille, imaginær tango med Kroner, for han fandt sig et meget specielt og kunstnerisk frodigt fristed som bindeled mellem dansk jazz og argentinsk tango.var alle årene en kær gæst ved mange forskellige artede koncerter og events i HUSET. Huset i Magstræde sende tanker til til Erlings efterladte. Æret være hans minde.


Hver mandag i sæsonen kan man opleve MNBB under ledelse af Niels Jørgen Steen. MNBB består af musikere på højt niveau, der har en særlig forkærlighed for bigband-traditionen, specielt fra swing perioden. Med de tre sæt, med i alt 18-20 gedigne swing- og bebobnumre, de fleste af Porter, Kern, Ellington, Basie m.fl., strømmer den overvældende bigband-sound ud på den hyggelige og intime 1.SAL.

Dirigent Niels Jørgen Steen rundede sidste år de 70 og kan se tilbage på et halvt århundrede som pianist, arrangør, komponist, tekstforfatter, entertainer og dirigent. Med sin erfaring og musikalitet løfter han hver mandag musikken op i de højere luftlag til stor fornøjelse for alle, der er så heldige at have mulighed for at lytte med.

Koncerten er præsenteret af Paradise Jazz.