x

Marianne Green Trio
Gimle
D. 13.05.2011 Kl. 20:00

Marianne Green Trio med irske step dancers den 13.05.2011 kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00Billetpris kr. 117,-

Unummererede siddepladser
Maj måned fejres i folk roskilde med en dejlig irsk stemme. Godt nok er Marianne Green opvokset i Danmark med en italiensk mor og en dansk/engelsk far, men den irske musik har hun haft i blodet fra barnsben.


Hun er dog ny på musikscenen og tidligere mest kendt som irsk step dancer, både som optrædende og underviser.


For godt og vel et år siden udgav hun sin første cd "Dear Irish Boy" med en dejlig samling af traditionelle irske sange fra Ulster og Co. Down. Desuden 2 sange som Marianne selv har skrevet og en som Martin O’Hare har skrevet.


Skønt musikken har dybe rødder i irsk traditionel musik er det vigtigt for Marianne Green at finde sange, som hun kan tolke på sin personlige måde, og de sange, der ikke er hendes egne, har i de fleste tilfælde ikke været indspillet tidligere.


Siden udgivelsen af cd’en er Marianne Green blevet en værdsat kunstner på folkemusikscenen, og folk roskilde glæder sig til at præsentere hende for Roskildes publikum. Af den engelske og irske presse omtales hun som en fantastisk ny stemme på den irske folkscene og hun har oven i købet gjort sig den ulejlighed at lære gælisk, så vi vil også opleve sange på dette vanskelige sprog.


Med sig på scenen har hun norske Magnus Wilk på guitar og dobro samt irske Martin O’Hare på bodran og bones. Marianne selv spiller også fløjte. Derudover vil koncerten få indslag med 2 professionelle irske dansere.


Magnus Wiik har den ene fod plantet i jazz og improviseret musik og den anden i folkemusik fra Irland og Amerika. Han har en bachelor grad i jazz og improvisation på det berømte jazz-konservatoriet i Trondheim og det rytmiske konservatorium i København. Han har turneret i Europa samt Canada, og ofte med internationalt anerkendte jazz-musikere som Alexandra Grimal og Daniel Rorke.


Martin O’ Hare respekteres som en af de bedste bodhrán-spillere på den irske musikscene i dag. Som en musiker, der har kunnet spille alt fra harpe til fløjte og guitar er han blevet fascineret af dette simple instrument Bodhrán’en. Herigennem stråler hans åbenbare musikalitet, kærlighed og forståelse for irsk musik. Bodhrán’en er med til at lægge en stærk bund og fremhæver ikke blot puls og stemning, men spiller i høj grad også med på melodien. Martin O’Hare kom til Danmark fra Belfast i 1981, hvor han hurtigt blev han medlem af bandet Ash Plant. Siden har han medvirket i talrige succesfulde konstellationer, bl.a. det irske band Lá Lúgh, Riverdance, Tim O’Briens The Crossing og Mairtín O’Connors band Chatterbox. Martin O’Hares særlige musikalitet afspejles også i hans omhyggelige udvælgelse af irske grupper til den årlige Copenhagen Irish Festival, en af de mest prestigefyldte irske musikfestivaller i Europa.


Danserne Julie Mørk og Christian Hageman fra Green Steps.

Danseensemblet Green Steps danser irsk stepdans med en vitalitet og sanselighed, der altid når helt udover scenekanten.


Irsk stepdans er en folkedans, der gennem en århundrede lang tradition har bl.a. udviklet sig til det, folk verden over har set i de store danseshows Riverdance og Lord of the Dance.


Med hårde sko udfører Green Steps imponerende rytmesekvenser og i bløde sko løfter de sig højt over scenegulvet i yndefulde og graciøse spring til de traditionelle irske rytmer: jig, reel, hornpipe og slip jig. Armene holdes tæt ind til kroppen mens energierne fra den swingende musik udløses gennem forrygende irsk stepdans. Green Steps forener det visuelle med det musikalske og deres tempofyldte leg med trin og rytmer imponerer og er en fryd for både øjne og ører.
Glæd jer til en forårskoncert med musik fra den grønne ø.Marianne: vocals & whistle.

Magnus Wiik: guitar & dobro.

Martin O’Hare: bodhran & bones.Arr.: folk roskilde - www.folkroskilde.dk