x
Gilberto Gil - the String Concert

Gilberto Gil - the String Concert
Koncerthuset
D. 05.04.2011 Kl. 21:00

Kørestolspladser sælges kun gennem Koncerthusets Kundecenter på tlf: 3520 6262


For bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Solister: Bem Gil (Guitar), Jacques Morelenbaum

Gilberto Gil - The String Concert
Koncertsalen, 05. april 2011 kl. 21:00
Gilberto Gil på forårsbesøg i Koncerthuset


Copenhagen Jazz Festival og Koncerthuset præsenterer en af Brasiliens allerstørste stjerner i Koncertsalen 5. april. Navnet er Gilberto Gil - en af nøglefigurerne inden for Música Popular Brasileira, Tropicalismo - ja, brasiliansk musik i det hele taget.
Tropicalismo opstod i slutningen af 60'erne, og var en blanding af rock og bossa nova med elementer af brasiliansk og portugisisk folkemusik. De politiske budskaber i teksterne var en torn i øjet under det daværende militærregime i Brasilien, og i 1968 blev både Gil og Veloso arresteret og smidt i fængsel. Gil valgte efter løsladelsen at gå i eksil i årene derefter og slog sig i en periode ned i London. Efter diktaturets endelige fald i 80'erne blev Gil politisk aktiv i Brasilien - først i lokalpolitik i slutningen af firserne, senere som goodwill-ambassadør for FN - og siden blev han, under netop afgåede præsident Lula, udnævnt til Brasiliens kulturminister i 2003. Fem år senere forlod han posten for igen at fokusere mere på musikken.

Udover at have solgt millioner af albums (og koncertbilletter) har Gilberto Gil igennem årene modtaget en lang række priser, blandt andet to Grammys, to Latin Grammys og den prestigefyldte svenske Polar Music Prize.
Til besøget i koncerthuset medbringer Gilberto sin søn, Bem Gil, på guitar samt cellisten Jaques Morelenbaum. Sidstnævnte er også et særdeles kendt ansigt i Brasilien, bl.a. på grund af talrige indspilninger og turnéer med Antonio Carlos Jobim.

Koncerten i København er en sjælden og enestående mulighed for at opleve Gil i en intim, akustisk udgave, endda med udgangspunkt i sit overflødighedshorn af et bagkatalog.