x
John Grant (Us)

John Grant (Us)
Koncerthuset
D. 26.04.2011 Kl. 20:00

For bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

John Grant i Koncerthuset

John Grant er en af de musikere, der høster stjerner - mange stjerner - i alle de sammenhænge, han optræder i. Nu kan han opleves med sine selvbiografiske sange fra albummet "Queen of Denmark" i Koncerthusets Studie 2, tirsdag 26. april.
Albummet handler om at være stofmisbruger - og homoseksuel - i et stærkt fordømmende kristent miljø i USA. Det handler om smerte, angst, fortrydelse og vrede - men både med en alvorlig og en humoristisk vinkel. Om titelnummeret forklarer Grant:

"Det handler om afhængighed - ligesom hele albummet gør. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke skrev "konge" - måske er det en homoseksuel reference. Men jeg ønskede at inddrage Danmark i en sang, fordi jeg har mødt en del danskere og er blevet forelsket i sproget. Jeg ville sige det mest tilfældige, jeg kunne komme i tanke om: "Hvem ved, måske bliver du den næste dronning i Danmark", fordi på dette punkt har jeg absolut ingen idé om, hvem jeg bliver, når jeg har arbejdet mig igennem det hele".

Albummet har høstet stor succes og blev udvalgt blandt "Årets Albums 2010" i både Urban, Jyllands-Posten, Berlingske, Gaffa og Ekstra-Bladet.

Historien
Fra 1994 til 2004 var John Grant forsanger og sangskriver i The Czars, et alternativt rockband med ophav i Denver. De udgav 6 albums - senest Goodbye fra 2004. Bandet gik i opløsning - og John Grant var tæt på selv at gå i opløsning, da bandet Midlake opfordrede ham til at indspille en cd i eget navn. Det blev til "Queen of Denmark" - med Midlake som backing, og det blev til en uomgængelig succes.

Det er gennemgående for alle anmeldelser af album såvel som koncerter, at John Grants stemme får én til at stoppe op:
"Hans usædvanlig store og fyldige stemme, de smukke, melankolske sange og nuancerede keyboardspil, suppleret af Midlakes Jesse Chandler, gjorde arbejdet. Koncerten åbnede med en ny, næsten gåsehudsfremkaldende sang betitlet "You Don't Have To", som gav visse mindelser om Rufus Wainwrights "Vibrate"." (Gaffa, november 2010)