x

Lang Lang - Kinesisk Klaverstjerne
Koncerthuset
D. 06.05.2011 Kl. 19:30

Kørestolspladser sælges kun gennem Koncerthusets Kundecenter på tlf: 3520 6262


For bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: klik ind på www.dr.dk/gruppebestilling

Solist: Lang Lang (Klaver)
Kinesisk klaverstjerne
Koncertsalen, 06. maj 2011 kl. 19:30


Den klassiske musik har sine superstjerner, ligesom rocken og poppen har navne som Michael Jackson og U2. En af de største superstjerner er den kinesiske pianist Lang Lang, der nu melder sin ankomst til Koncerthuset med et soloprogram bestående Beethoven, Isaac Albeniz og Sergej Prokofjev.

Lang Lang er en spektakulær pianist og en vidunderlig fortolker af den klassiske musik. Forbillede for millioner af små klaverspirer over hele verden og fuldstændig generøs
med sin kunst og sit væsen.

Lang Lang, der lige er blevet 27 år, har sin unge alder til trods haft et langt liv i musik. Han begyndte at spille klaver som 3-årig, og to år senere vandt han en konkurrence i Kina og fik derpå sin debut. Som 9-årig fik han plads på konservatoriet i Beijing og var i de tidligste teenageår indehaver af adskillige titler, bl.a. som vinder af den Internationale Tjajkovskij-ungdomskonkurrence i 1995.

Samme år spillede han i Beijing Concert Hall samtlige 24 Etuder af Chopin og i 1997 rejste han til USA, hvor han havde fået adgang til Curtis Institute of Music i Philadelphia. Det store internationale gennembrud fik han som 17-årig, da han blev hasteindkaldt til Gala of the Century, en del af Ravinia Festivalen i Chicago. Her spillede han med Chicago Symphony Orchestra Tjajkovskijs Klaverkoncert nr. 1 og derfra gik karrieren opad mod de største koncerthuse i de største byer i verden.

Udover disse mere normale klassiske koncerter, har han Lang Lang optrådt i en lang række mere eksklusive foretagender, som fx Nobel prisfesten i Stockholm i 2007, åbningen af De olympiske lege i Beijing i 2008 (med 5 mia tv-seere!) og til Grammy-uddelingen i USA i 2008 gav han og Herbie Hancock sammen publikum en vældig stor oplevelse med George Gershwins Rhapsody in Blue og det blev til et fint koncertsamarbejde mellem to af verdens bedste pianister indenfor klassisk og jazz.

Udover den musikalske karriere er Lang Lang en travl herre. Han er børneambassadør for UNICEF og har sammen med dem skabt Lang Lang International Music Foundation, der skal skabe midler til, at børn får en dybere forståelse for klassisk musik og eventuelle talenter kommer kan få den rette uddannelse. Han er også ambassadør for YouTube Symphony Orchestra, som har hentet sine medlemmer over nettet og spillede sin første koncert i foråret 2009 under ledelse af Michael Tilson Thomas med bl.a. Measha Bruggergosman, der også besøgte Koncerthuset ved dets åbning. Lang Lang havde selv håndplukket tre unge pianister til at spille et sekshændigt værk af Rakhmaninov.

Kan man ikke vente med at høre Lang Lang til marts kan man selvfølgelig prøve at få billetter til hans koncerter i bl.a Hollywood Bowl i Los Angeles og Royal Albert Hall i London i løbet af sommeren (bl.a med Herbie Hancock). Hele efteråret er der også et væld af koncerter i vente for Lang Lang.

Man kan nu også høre hans musik på cd. Seneste udgav han Chopins to klaverkoncerter og i 2007 indspillede han cd'en Piano Moods, hvor man kan høre hans evner som pianist uden akkompagnement. Også hans indspilning af Rahkmaninovs Klaverkoncert nr. 2 og Rapsodi over et tema af Paganini med Marinskij teatrets orkester under ledelse af Valery Gergjev er intet mindre end fremragende, hvilket faktisk kan siges om de fleste af hans indspilninger.