x

Vega Electric Sessions - Partout Billet
Vega
D. 29.04.2011 Kl. 21:00

Under titlen "VEGA Electric Sessions" præsenterer VEGA og Strøm Festival elektronisk livemusik i VEGA. Første gang den 15. april med System, Bjørn Svin og Dub Tractor og anden gang, den 29. april med Kenton Slash Demon, Taragana Pyjarama og CHLLNGR.


Ved to koncerter i Lille VEGA fremhæves nogle af de mest interessante elektroniske live acts herhjemme - både blandt de mere etablerede kunstnere og blandt de nye navne. VEGA samarbejder med festivalen Strøm for at fremme elektronisk musik i Danmark ved at præsentere danske elektroniske live acts, der viser stort potentiale.


VEGA Electric Sessions vol. 1
Fredag 15. april: System / Bjørn Svin / Dub Tractor
System, der består af Remmer (Dub Tractor), Thomas Knak (Opiate) og Jesper Skaaning (Acustic) spiller en blanding mellem dubstep, dub og melodisk electronica. Bjørn Svins musik kan bedst beskrives som en fusion af rave, hiphop, techno og jazz med komplekse beats og masser af energi. Dub Tractor, en af de store danske elektroniske pionerer, står for down-tempo electronica med håndspillede instrumenter som guitar og bas.


- Der er ingen tvivl om, at både Dub Tractor, System og Bjørn Svin vist efterhånden godt kan kategoriseres, som nogen af dansk elektronisk musiks grand old men. Alle har de været på scenen i mange år, og har på hver sin unikke måde været med til både at revolutionere-, evolutionere og udvikle elektronisk musik i Danmark. Kombinationen af de tre acts er helt unik og et klart og tydeligt kvalitetsstempel.
Pernille Mogensen, Bookingansvarlig for STRØM Festivalen


Hør System: http://soundcloud.com/rump/sets/system-b/
Hør Bjørn Svin: http://soundcloud.com/rump/sets/bjorn-svin-browen/
Hør Dub Tractor: http://www.myspace.com/dubtractorVEGA Electric Sessions vol. 2
Fredag 29. april: Kenton Slash Demon / Taragana Pyjarama / CHLLNGR
Kenton Slash Demons force er deres specielle lyd og utraditionelle tilgang til house og techno, som fungerer lige godt på en mørk klub om morgenen såvel som hjemme i stuen. Den mere psykedeliske, organiske elektroniske lyd står derimod Taragana Pyjarama for, mens CHLLNGR genremæssigt strækker sig fra Jamaicansk-inspireret dub til de mørkere afkroge af elektronica.


- Danmarks udbud af utroligt talentfulde, unge og upcoming elektroniske musikere i øjeblikket er meget stort. Scenen er utrolig interessant og levende - og det har den været i lang tid. Der er flere og flere artister der markerer sig flot og stærkt, både herhjemme og internationalt - og nu også på Vega. Chllngr, Taragana Pyjarama, Kenton Slash Demon og Mikkel Holtoug er blot fire ud af mange - men fire af de allerbedste, og musikalsk spænder de bredt, men stadig over den samme kam.
Pernille Mogensen, Bookingansvarlig for STRØM Festivalen


Hør Kenton Slash Demon: http://www.myspace.com/kentonslashdemon
Hør Taragana Pyjarama: http://soundcloud.com/taraganapyjarama
Hør CHLLNGR: http://soundcloud.com/chllngr


Efterfest med djs
Efter de to koncerter den 15. og 29. april vil der være efterfest med musik af dj's med relation til de optrædende.


Rabatbilletter til begge koncerter:
Det er muligt at købe en samlet billet til begge de elektroniske sessions. Denne koster 150 kr., mens prisen pr. koncert er 100 kr.


Om VEGA Electric Sessions
Den rene elektroniske musik bliver ofte skåret over én kam; klubmusik med dj's/producere. Men der findes masser af interessante live acts, og der er i øjeblikket mange danske live acts, som gør sig bemærket - også i udlandet. Ved en række Electric Sessions vil VEGA i samarbejde med Strøm derfor fremhæve nogle af de nyeste tendenser og dugfriske talenter på den elektroniske musikscene. Det vil ske i form af en række koncerter med elektroniske live acts fortrinsvis fra Danmark. Med VEGA Electric Sessions er der lagt op til en nicheklub med en forholdsvis stor målgruppe, der dyrker den elektroniske musiks mange grene, og som hvert år valfarter til de elektroniske festivaler i DK og Europa. (Strøm, Sonar, Radar, Recession, Melt Festival etc.).


VEGA og Strøm hylder sammen den elektroniske musik
Mottoet for Strøm Festivalen er "Celebrating Electronic Music", og dette vil VEGA gerne støtte op om. VEGA har derfor indgået samarbejde med kurator-gruppen bag den årlige festival om at hylde den elektroniske musik ved en række livekoncerter. Strøm præsenterer årligt et nøje udvalgt program af danske og udenlandske elektronisk musikere, der kræver opmærksomhed frem for dans og drinks, og med Electric Sessions-arrangementerne ønsker VEGA at medvirke til at styrke kendskabet til festivalen og den elektroniske musik året rundt.
Læs mere om Strøm Festivalen på http://stromcph.dk. -L-