x
Gang Gang Dance  - Gang Gang Dance

Gang Gang Dance - Gang Gang Dance
Vega
D. 23.05.2011 Kl. 20:00

Når det eksperimenterende New Yorker-band Gang Gang Dance gæster Lille VEGA den 23. maj, bliver det med et splinternyt album, der begejstrer anmelderne verden over.


Det har været svært at forestille sig, at det amerikanske freak-rockband Gang Gang Dance på nogen måde skulle kunne overgå sig selv og deres egentlige gennembrudsalbum, Saint Dymphna (2008), der imponerede den samlede internationale anmelderskare. Men det synes ikke desto mindre at være, hvad de har gjort med deres nye album Eye Contact, der udkom i mandags.

Anmeldere i både ind- og udland står således i kø for at uddele roser til det nye album:
"Newyorkerne når omkring alt fra UK funky, Bollywood-soundtracks, slibrig porno-r'n'b, vægtløs dream-pop, IDM og kinesisk folkemusik. Men samtlige genrespring er udført så elegant, at bandet aldrig er nødt til at gå på kompromis med de gode melodier. ... Kombinationen af eksperimenter og gode melodier er måske ikke ny. Men det er sandt for dyden sjældent, at de to ting går så fremragende hånd i hånd, og at man får begge dele i så rigelige mængder på ét og samme album" skriver danske Soundvenue og giver albummet 6/6 stjerner!


"Eye Contact, is Gang Gang Dance's finest, weirdest, and most uplifting statement yet", roser amerikanske Pitchfork og giver albummet 8,5/10 og mærket "Best New Music".
"They've still rustled up the best album, we've heard so far this year" er vurderingen fra det engelske musikmagasin NME, der tildeler albummet 8/10 på deres skala.
"Et andet højdepunkt er den romantiske og grænse-sleazy r&b-inspirerede sag Romance Layers, men der er faktisk ikke nogle for alvor svage øjeblikke på denne herligt højloftede og smagfulde plade, hvor stilistiske klichéer og klassiske genremarkører får nyt liv af den vitale og unikke sammenblanding af selvsamme", skriver Gaffa og kvitterer med 5/6 stjerner.


Bedøm selv Eye Contact HER (via NME), og se singlen Mindkilla (via Youtube) HER.


Med endnu et anmelderrost album på repertoiret er der god grund til at glæde sig til koncerten med Gang Gang Dance, der er kendt for på imponerende vis at kunne omsætte deres altid eksperimenterende univers til hyper energiske og medrivende livekoncerter.