x

Søren Bebe Trio Featuring Bill Mchenry
Horsens Ny Teater
D. 19.05.2011 Kl. 20:00

Et af de mest interessante og velspillende orkestre på den danske jazz-scene for tiden, Søren Bebe Trio, er I maj 2011 på turne I Danmark med den amerikanske stjerne saxofonist Bill McHenry. Torsdag den 19. Maj spiller de på Horsens Ny Teater.
Søren Bebe Trio tæller foruden det unge stortalent Søren Bebe på klaver, trommegeniet Anders Mogensen og bassisten Niels Ryde, der er kendt af mange både for sin virtuositet og sit stærke lyriske udtryk. Med sig har de den amerikanske saxofonist, komponist og bandleder Bill McHenry. Han er kendt for at kombinere stærk melodik med en mere fri form i hans kompositioner og improvisationer. En af hans mange styrker er, at han kan mestre mange forskellige stilarter og tilgange til musikken. Han bl.a spillet sammen med Charlie Haden, Paul Motian, og Norah Jones.

Søren Bebe Trio høstede lutter anmelderroser for deres seneste udspil From Out Here. GAFFAs anmelder gav således 5 stjerner og skrev: “ ...en af de mest forunderlige danske jazzplader i nyere tid...sublimt! Mesterligt! Intet mindre.”

Orkesterets materiale består af originalkompositioner, hovedsageligt skrevet af Bebe, og der lægges vægt på det udadvendte, det energiske og det ekspressive. Der vil også blive momenter af kølig, nordisk klangskønhed, hvilket skaber god kontrast til de udadvendte, rytmisk sprællende numre.