x

Thomas Iratus
Københavns Musikteater
D. 09.05.2011 Kl. 20:00

THOMAS IRATUS

En autofiktion af Kristian HustedSpilledage:

Den 06.05 kl. 20:00

Den 07.05 kl. 17:00

Den 08.05 kl. 15:00

Den 09.05 kl. 20:00Dørene åbner 1 time før forestillingen

Unummererede siddepladserBilletpris kr. 120,-  Unge kr. 50,- og Gruppe unge kr. 35,- alle priser er ex. billetgebyr"Folk i Europa! Vågn op! Søvnen har ingen magt i denne verden! Lyt engang: Hører I ikke, det tordner? Ser I ikke hvirvelvinden? Udsvævende geder, forældreløse får - skynd Jer! Gem Jer! Stik af! Kaya Maghans grusomme festgilde er begyndt!"Thorkild Hansen er 28 år og læser litteratur på universitetet på 7. år. Han drømmer om at blive forfatter eller skuespiller, men har ikke noget at sige. 

Det får han til gengæld, da han rejser til Paris, og flytter ind hos Thomas Bambara og hans kone Marie. Thomas er nemlig historiefortæller og kommer fra Burkina Faso i Afrika. Hans historier er efterspurgte i hele den franske hovedstad; fra fængselsgange til skolekantiner, fra frisørsaloner til kunstgallerier.Men der er historier. Og så er der Historien. Den store. Afrika og Europas fælles fortid, slavehandel og kolonisering. Den historie er Thomas Bambara meget optaget af. 

Så meget, at han en dag bliver gal af det - og så får Thorkild endelig noget at skrive hjem om!Thomas Iratus er en historie om historier. Hvorfor vi skaber dem, og hvordan vi gør os fri af dem. Kan historier være så voldsomme, at man bliver gal af det? Eller så gode, at man bliver rask af dem?Thomas Iratus er en fysisk historiefortælling om to menneskers møde og deres længsel efter at bytte plads i verden. Kan man leve en anden mands historie? Eller bare sin egen? "Man skal tage sin historie på sig," siger Thomas Bambara, inden de kører ham væk. "Ellers bliver man afhængig af lykkepiller og beroligende medicin."Forestillingen spiller på fransk, med danske undertekster.Medvirkende: Lucy Hopkins, Kristian Husted, Carlos Ouédraogo, Sansi Roger Yenga og Johan Westergren.Tekst, iscenesættelse og scenografi: Kristian Husted.

Musik: Carlos Ouédraogo og Johan Westergren.

Lyd: Kenn Mouritzen.

Lys: Mikkel Jensen.Arr.: Kristian Husted