x
Maceo Parker

Maceo Parker
Horsens Ny Teater
D. 14.09.2011 Kl. 20:00


Det er en af funkens helt store navne, der gæster Horsens onsdag den 14. september, når saxofonisten Maceo Parker giver koncert på Horsens Ny Teater.


I efteråret kunne Horsens Ny Teater præsentere det anerkendte funk-orkester Tower of Power, og nu er endnu en af funkens helt store stjerner på vej til Horsens i form af James Browns' gamle saxofonist Maceo Parker.Maceo Parker er funkmusikkens grand old man, 68 år gammel og nok mest kendt for sit årelange samarbejde med James Brown. Netop dét samarbejde har siden sat sit præg på saxofonistens musikalske univers og udtryk.


Parker voksede op i North Carolina og begyndte allerede i en ung alder at spille saxofon med forbillede i folk som David "Fathead" Newman, Cannonball Adderley and King Curtis. Men der var også andre musikere, der inspirerede den unge Parker.


"Jeg var vild med Ray Charles og hele hans band, og naturligvis i særdeleshed med blæserne", fortæller Maceo Parker.


Parker blev opdaget af James Brown i 1960'erne og var i mange år en del af den karismatiske sangers band. Parker har I mange år fokuseret på at skabe sin helt en funk-lyd, der mest af alt minder om en mellemting mellem James Browns 60'er soul og George Clintons freaky funk fra 70'erne. Denne karakteristiske stil har givet Maceo Parker en helt særlig status i musikkredse, hvor han er yderst respekteret kunstner, der udover James Brown også har indspillet med bl.a. Ray Charles, The Dave Matthews Band og Red Hot Chill Peppers.


Maceo Parker har efterhånden optrådt en del gange i Danmark, bl.a. da han åbnede Copenhagen Jazzfestival 2008 på plænen i Tivoli. GAFFA kaldte koncerten "et suverænt startskud på festivalen", og den fem stjernede anmeldelse fik bl.a. også følgende ord med på vejen: " Maceo Parker fremstod - som den gamle boss før ham - som en stor potent patriark, der ubetinget fortjente folkets hyldest." -L-